Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Inghetata facuta in casa

Astazi mi-am luat inima in dinti si am inaugurat aparatul de facut inghetata. Am pus la congelator elementul de racire de cateva zile, in speranta ca o data si o data voi avea chef de inghetata. Iata reteta:  in 250 ml lapte se topesc 75 gr zahar brun la foc mic. Se lasa sa se raceasca. Se toarna 250 ml frisca lichida, se amesteca bine. Se monteaza aparatul “minune”, se porneste, se toarna compozitia si se lasa sa functioneze. Se adauga ceea ce dorim : alune macinate, ciocolata, arome. 

Eu am adaugat alune. Aparatul trebuie sa functioneze 20-30 min (spune cartea), eu l-am lasat doar 10 min. A iesit o inghetata foarte buna, desi are cam multe alune – spune sotul meu. Alta data punem mai putine. Am cumparat alune, fistic, migdale crude pe care le-am tocat cu mixerul. Am pus compozitia in caserola si apoi la congelator. Se poate manca imediat, este destul de omogena si inghetata. Sotul meu binenteles ca a degustat. Iata cateva imagini, poate va fac pofta.

Octavian, sper ca ti-ai cumparat aparat, este foarte bun, usor de folosit si preparatul sanatos.

 

 

About these ads

16 decembrie 2007 - Posted by | Anotimpuri, Aparat de inghetata, Retete, Sarbatori

9 comentarii »

  1. ce pofta mi s-a facut :)
    nu l-am luat, sa vedem ce rezolv cu mosu ;)

    Comentariu prin octavian | 17 decembrie 2007 | Răspunde

  2. Daca Mosu nu gaseste sa-mi spui.

    Comentariu prin ghiocel07 | 17 decembrie 2007 | Răspunde

  3. [...] reteta. S-ar putea sa va petreceti Sarbatorile in spital si zau nu e confortabil ! Mai bine  inghetata facuta [...]

    Pingback prin Prajitura cu Whisky « Ghiocel07’s Weblog | 21 decembrie 2007 | Răspunde

  4. [...] frig afara, am facut “focul” in casa si o inghetata grozava cu aparatul meu super. La reteta de baza am adugat 3 linguri de cacao si o lingurita esenta de rom.  Am mixat alune si migdale crude, le-am [...]

    Pingback prin Alta reteta de inghetata « Ghiocel07’s Weblog | 9 mai 2008 | Răspunde

  5. Mai ai aparatul, mai merge? L-am gasit la un magazin online la 150lei si ma bate gandul sa-l iau. Merita banii? Oricum sper ca pe caldurile astea il folosesti:-)

    Comentariu prin AlinA | 15 august 2008 | Răspunde

  6. AlinA – da, mai am aparatul, merge foarte bine. Eu fac iarna mai multa inghetata, pentru acum vara as manca o tona si cu diferenta asta de temperatura este cam periculos. Oricum este buna masinaria si cand se face inghetata este numai buna de mancat.

    Comentariu prin ghiocel07 | 15 august 2008 | Răspunde

  7. ghiocel te rog spune mi si mie ce de la ce firma e masina ta de facut inghetata si ce putere are motorul ?
    vreau si eu sa mi cumpar una si nu stiu ce sa aleg …vreau sa iasa o inghetata consistenta, buna nu o chestie “curgatoare” …

    Comentariu prin flori | 2 iunie 2010 | Răspunde

    • Cam tarziu….aparatul nu este o marca prea cunoscuta…..se cheama Bestron si este de 45 W. Acum au aparut fel de fel de marci. Scuze pentru intarziere….

      Comentariu prin ghiocel07 | 15 iunie 2011 | Răspunde

  8. Buna seara
    As vrea sa fac inghetata de portocale si mango.
    Poti sa-mi spui cum ?
    Multumesc

    Comentariu prin victoria | 14 iunie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 98 other followers

%d bloggers like this: