Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Stiati ca …..

Cel mai mare lac – Marea Caspica are o lungime de 1225 km si o suprafata de 371.800 km patrati. Adancimea maxima este de 1o25 m.

Cel mai mare lac cu apa dulce – Lacul Superior, situat intre Canada si SUA este lacul cu cea mai mare suprafata din lume – 82.100 km patrati, mai mult decat Belgia si Elvetia la un loc; Lacul Baical, din Siberia est cel mai mare lac dupa volum, acesta fiind estimat la 23.000 km cubi.

Cel mai mare lac roz – Lacul Retba masoara in jur de 1,5*5 km de apa putin adanca. Laguna este situata la 30 km nord de Dakar, Senegal. Culoarea sa este rezultatul prezentei micro-organismelor si a concentratiei crescute de minerale.

Cel mai adanc lac – Lacul Baical, Siberia, Rusia, este cel mai adanc lac din lume. Masuratorile efectuate in anul 1974, au descoperit o adancime de 1.637 m (in jurul acestei cifre fiind si adancimea medie a Marelui Canion).

Cel mai sarat lac – Don Juan Pond, din Valea Wright, Antarctica este atat de sarat (concentratia este de 40,2%), incat ramane lichid chiar la temperatura de – 53 grade. Pentru a crea asa ceva in baie trebuie sa adaugam in jur de 10 kg se sare.

Lacul navigabil situat la cea mai mare inaltime – Lacul Titicaca, la marginea Anzilor, intre Peru si Bolivia, este situat la o altitudine de 3821 m, deasupra nivelului marii.

Va urma……

Anunțuri

20 Februarie 2008 - Posted by | Curiozitati, Natura

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: