Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Castelul Corvinilor

Dimineata am vizitat cel mai aproapiat castel de locul natal. Castelul Corvinestilor sau Castelul Huniazilor este un castel din orasul Hunedoara, Transilvania. A fost ridicat în secolul XV de catre Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti.

Este o constructie impunatoare, cu acoperisuri inalte şi divers colorate, cu turnuri si turnulete, ferestre si balcoane impodobite cu dantelaria pietrei cioplite. Castelul a fost restaurat si transformat in muzeu. Impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara. Pentru cei atrasi de evul mediu, castelul reprezinta un monument singular in Romania si printre cele mai atractive din spatiul european. Pacat ca in pretul biletului de acces nu intra si prezenta unui ghid care sa dea lamuriri vizitatorilor, care astazi au fost destul de multi, chiar daca vremea nu a fost tocmai prielnica unei plimbari. Asa ca am pornit singuri prin castel, am urcat si coborat scari, am intrat in micuta capela, am admirat arhitectura, coloanele si arcadele, am trecut prin incaperile deschise vizitatorilor, am cotrobait prin cotloane, am citit marcajele din loc in loc, am vazut curtea interioara si cu imaginatie bogata am incercat o teleportare in trecut.  Ma fascineaza castelurile si palatele, cred ca mi-ar fi placut sa traiesc in acele timpuri pline de fast si eleganta, dar fara razboaie si lupte fara rost. Cred ca se poate trai bine in liniste si pace.

Daca treceti din intamplare prin aceste locuri, merita sa-l vizitati. Este un castel bine conservat si incarcat de istorie. Mai multe fotografii se pot vedea aici.

Anunțuri

2 Martie 2008 - Posted by | Hunedoara | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: