Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Itinerar de vacanta

Ce ziceti de Elvetia si Austria ? Nici nu se putea altfel avand in vedere pasiunea mea pentru Austria. Tari muntoase si fara iesire la mare, Austria si Elvetia sunt asezate in centrul Europei de Vest, cu micutul principat Liechtenstein prins intre ele. Pozitia centrala si cursurile unora dintre cele mai mari fluvii din Europa au permis celor trei tari sa profite de rutele comerciale dintre vest si est, nord si sud. Lipsa de resurse naturale ale Elvetiei a dus la dezvoltarea ramurilor industriilor tehnologiilor inalte, care au imbogatit tara. Resursele naturale ale Austriei intregesc veniturile generate de agricultura, iar lacurile si muntii pitoresti ale celor trei tari atrag milioane de turisti. Alte lucruri interesante: Cei mai inalti munti din Europa, Alpii acopera 70% din Elvetia si 75% din Austria, sunt maiestuosi mai ales la granita dintre Elvetia si Italia, unde se inalta inghetatul Matterhorn la 4478 m; doua mari fluvii, Dunarea si Rinul strabat aceste tari; 

in Elvetia se construiste cel mai lung tunel feroviar din lume care va face legatura dintre Zurich si Milano – 57 km; elvetienii sunt cei mai bogati oameni din lume; Elvetia este tara cu cele mai multe limbi folosite dintre toate tarile Europei; multi dintre marii compozitori ai lumii au fost austrieci. 

Si aici traiesc oameni. Sunt poze reale nu picturi. Imagini tipic tarilor germanice. O lume civilizata, ireala. Va vine sa credeti ca poate exista si asa ceva, dupa postul „Flori si gunoaie” ? Nici nepotii nepotilor mei nu vor avea parte de o Romanie identica. Si asta nu pentru ca nu se poate, ci pentru ca nu se vrea.                                                                                                                

2 aprilie 2008 - Posted by | Flori, Natura, Oameni, Orase, Turism

6 comentarii »

 1. Uiti ca in perioada CO -ului nostru in tarisoarele astea doua este Campionatul European de Fotbal ?

  Comentariu de sip | 3 aprilie 2008 | Răspunde

 2. Nu uit, dar acolo este Austria si Elvetia, nu Romania care se pregateste pentru NATO !

  Comentariu de ghiocel07 | 3 aprilie 2008 | Răspunde

 3. Superbe pozele. Sunt facute de tine?

  Comentariu de criserb | 4 aprilie 2008 | Răspunde

 4. Trei da, doua nu !

  Comentariu de ghiocel07 | 4 aprilie 2008 | Răspunde

 5. …vai e soooper ….aici in pozele de mai sus….

  Comentariu de Alexandra | 13 octombrie 2008 | Răspunde

 6. da, ai dreptate,tot ce ai scris e adevarat, eu am fost in Austria in Alpi de mai multe ori, simti ca esti in alta lume, parca visezi si nu iti vine sa crezi ca egzista asa ceva in lumea asta, dar tot ce vezi acolo s-a facut prin civilizatie si seriozitatea cetatenilor acelor tari, ma intreb cit timp va trebui sa treaca sa arete Romania asa, eu cred ca niciodata, imi pare rau ca am ajuns la asemenea concluzie, mi-ar placea sa ma contraziceti dar mergeti si vedeti si o sa ajungeti la aceeasi concluzie si vio.

  Comentariu de dan | 9 aprilie 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: