Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Egoism si egoisti

Dupa dictionarul explicativ al limbii romane egoismul este trasatura morala care pune mai presus de toate, interesele personale; si tot egoismul este si iubire excesiva de sine. Ce-i drept, fiecare se iubeste pe sine insusi, ca daca nu s-ar fi iubit, probabil nu ar fi existat pe pamant. Dar iubirea excesiva fata de sine, face de cele mai multe ori sa sufere cei din jur. Nu in zadar unii socot ca „cel mai aproape de mine sunt eu insumi”.
Un jurnalist si filosof francez, Andre Frossard, spunea intr-una din lucrarile sale ca „Egoismul este unul dintre cei mai mari inamici ai fericirii umane”. Egoismul reprezinta sursa multor conflicte . Fiindca egoistul nu se gandeste decat la el. Face orice pentru nevoile lui, calcand in picioare pe ceilalti pentru atingerea scopurilor sale. Pentru asta are nevoie sa domine. Nu poate sa traiasca in egalitate. Egalitatea da drepturi celorlalti pe care numai el vrea sa le aibe. Egoistul se crede centrul universului. Totul trebuie sa graviteze in jurul lui, cand vrea el, cum vrea el. Pentru un egoist, ceilalti nu pot trai cum vor ei, ci cum vrea el. Fara sa se gandeasca la ceilalti, nu ii poate intelege. Nu poate intelege ca poate au alte dorinte, alte nevoi. Cei ce traiesc cu un egoist, sfarsesc prin a se indeparta de el. Fiindca cu totii vrem sa existam, vrem sa fim acceptati si iubiti pentru ceea ce suntem. Vrem sa fim respectati in complexitatea fiintei noastre, iar egoistul nu este capabil sa faca asta. Mai trist este ca egositul nu-si da seama ca e egoist. Ramanand singur, nu isi pune problema ca anumite lucruri s-au produs din cauza lui, ca anumite incapacitati i-au facut pe ceilalti sa se indeparteze de el. El are intotodeauna dreptate. Nu poate sa iasa din sine, sa se priveasca, sa analizeze. Dupa el, ceilalti gresesc constant (ce ironie, nu ?).”
Cautam pe google despre acest subiect care ma framanta de ceva vreme si pentru ca nu am inspiratie la ora aceasta am preluat de aici . Oricum se potriveste foarte bine unei persoane apropiate mie. Sper sa se regaseasca in cele prezentate.

Eu nu sunt egoist, te las si pe tine sa dormi pe „canapea” !

6 aprilie 2008 - Posted by | Caractere, Copii, Trasaturi umane

5 comentarii »

 1. Eu am lasat ieri un comentariu…

  Comentariu de sip | 8 aprilie 2008 | Răspunde

 2. Puteai sa-l trimiti cu Fan Curier, DHL sau Curiero in plic roz parfumat, cu inimioare.

  Comentariu de ghiocel07 | 8 aprilie 2008 | Răspunde

 3. draguta poza 🙂
  fiecare e goist! doar ca unii din noi intr/o masura mai mare si altii intr/o masura mai mica. avem o viata la dispozitie sa invatam sa masuram „stofa” altora cu masuratoarea cu care ne/o masuram noua
  porunca e asa > „iubeste/ti aproapele CA pe tine insuti!”

  Comentariu de calatorru | 14 aprilie 2008 | Răspunde

 4. uuuuuu….ce sweet e puoza….am intrat pe siteul asta nu k m-ar fi interesat cine stie ce dar…..am avut un poiect de facut despre egoism..in orice caz….e dragutza pagina…mai ales puoza cu cei doi:X:X

  Comentariu de D!3NU7$@ | 22 aprilie 2008 | Răspunde

 5. Am ajuns la concluzia ca fiecare om e pentru el insusi!!!Orice fapta o face pentru sufletelul lui!!!Totul e pentru un scop moral sau material !!!

  Comentariu de DjNight | 1 august 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: