Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Un cimitir in Franta

După ce am vizitat orașul Orleans, am plecat să vedem câteva castele de pe Valea Loarei. Orientându-ne după GPS (soțul meu) și eu după harta, am luat-o spre Chambord. Am trecut prin câteva localități mai mici (probabil sate la ei) și am nimerit pe o străduță unde era și intrarea într-un cimitir. În general nu-mi place sa vizitez asemenea locuri macabre, dar de data aceasta, poate din curiozitate, poate că arăta mai altfel, poate că avea poarta deschisa, nu știu, dar am pășit stingheră în locul acela sacru, plin de liniște si pace sufletească. O femeie tocmai ieșea, așa că am rămas numai eu și soțul meu să ne minunăm de ceea ce vedeam și bineînțeles să facem câteva fotografii. Un cimitir bine aranjat, bine organizat, destul de mic (am aflat ulterior că era cimitirul noi), curat și mai ales cu monumente funerare interesante și destul de ciudate pentru noi. De ce ? Iată:

As fi fotografiat fiecare mormânt, dar din respect pentru cei care se odihnesc acolo m-am limitat la câteva. Era totul atât de deosebit, atât de perfect încât nu puteam să nu iau cu mine o amintire. Pe fiecare mormânt erau plăcuțe din marmură cu o dedicație pentru cel plecat, din partea celui drag rămas pe această lume. Florile foarte colorate erau artificiale, ceea ce dădea locului  o notă de prospețime. Nu știu, dar ceea ce am simțit în acel moment nu se compara cu ceea se simt când pășesc într-un cimitir de la noi, chiar dacă aici se odihnesc cei dragi. Pentru toți cei de acolo și de oriunde, un pios omagiu.

Publicitate

7 iulie 2008 - Posted by | Franta | , , ,

2 comentarii »

  1. Chiar daca este morbid sa stii ca cimitirele spun foarte multe despre locuitorii unui loc .Este intr-adevar foarte interesant felul in care oamenii isi exprima sentimentele pentru cei care au parasit acest pamant.Daca ne gandim bine cei de la Sapanta au incercat sa faca celor ramasi cat mai usoara acomodarea ca cei plecati nu se vor mai intoarce dar mesajele cu talc ii tin vii in amintirea rudelor.Pe mine ma intristeaza cand vad la noi pana si astfel de locuri parasite si in paragina,deoarece si cimitirele fac parte din istoria unui loc.

    Comentariu de Malvine Socaci | 8 iulie 2008 | Răspunde

  2. […] plimbările noastre, dacă avem ocazia intram în bisericile locale dar trecem și prin cimitir, acesta fiind chiar în curtea edificiului de cult. Așa s-a întâmplat și în micuțul oraș […]

    Pingback de Biserica parohială Sf. Sigismund din Strobl « Ghiocel07 | 28 noiembrie 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: