La cules de mure
„Consumul de mure poate preveni unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare. De asemenea, acidul clorogenic, care se gaseste in aceste fructe, impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Consumate in stare proaspata, murele au proprietati depurative, laxative si antidiareice in acelasi timp.” Inca nu citisem toate acestea in momentul in care ne-am hotarat sa mergem la cules de nure. De anul trecut gasisem un bun loc, de la Hateg, Silvasul de Sus, spre Manastirea Prislop, asa ca am pornit la drum.
Un timp frumos, nu prea cald, numai bun pentru plimbare. Din varful dealului o priveliste minunata.
Cu echipament corespunzator, adica haine nu prea bune dar cu maneca lunga, cu o galetica si o punga ne-am instalat pe marginea drumului care este plin cu tufe de mure.
Pe unele locuri erau si maciese, mari dar inca necoapte.
Interesant ca tufele de mure erau impletite in salcii si acolo fructul era mai mare.
Si acum produsul finit.
Dar inainte de a ajunge in felul acesta, a avut loc un „accident”. Nu am fost inspirata sa fac si o poza. Era opera de arta ! Se mai intampla si la case mari.
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns