Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

30 de ani – Cluj Napoca

Asa cum spuneam acum cateva zile, mai precis joi, in perioada 29-31august a avut loc intalnirea de 30 de ani de la terminarea facultatii. Am plecat vineri pe la ora 15,30 spre Cluj. La 10 km de Orastie, blocaj pe sosea. Am stat ceva in trafic, dar vazand ca nu inaintam, ne-am intors si am ocolit putin prin Bobalna, Geoagiu si am iesit in soseaua spre Cluj.

Un drum foarte aglomerat. Foarte multi romani se indreptau spre granitele de vest, terminandu-si concediul. Toate cat de cat bune pana pe Feleac, cand din nou blocaj. In orice caz, un drum de 250 km care in mod normal se face in 3 ore l-am facut in 6 ore. Am ajuns la locul de intalnire, Hotel Rimini, cand toata lumea era acolo, cand se luase deja masa. Nu stiam unde sa ne uitam, pe cine sa recunoastem, de unde sa incepen cu pupaturile, unde sa ne asezam. Ne uitam in dreapta si stanga nevenindu-ne sa credem cum au trecut anii. Unii mai grasi, altii mai slabi, unii cu parul alb, altii cu parul vopsit, dar aceeasi. Aceeasi colegi veseli, aceeasi colegi pusi pe sotii, aceiasi colegi vorbareti. Am depanat amintiri, amintiri care urmau sa se reia si a doua zi la ‘cursul festiv” din sala de conferinte. Aici au participat alaturi de absolventi, cadre didactice de atunci si de acum. Din pacate o parte din dascali si colegi au disparut dintre noi, mult prea repede. De acolo de sus, erau cu noi, le simteam prezenta. Dupa un discurs la obiect, al rectorului actual al Universitatii Babes-Bolyai, a urmat discursul decanului de an. Am fost emotionati, cu atat mai mult cu cat acesta a participat la toate intalnirile noastre si se vedea clar ca era marcat de emotie si de trecerea anilor. Dupa o mica introducere facuta de organizatorul evenimentului, caruia-i multumesc inca o data, toti absolventii prezenti, au trecut in revista ceea ce au crezut de cuviinta, legat de evenimentele din viata lor. Au fost prezentari mai vesele si mai triste, mai obtimiste si mai melancolice, in functie de evolutia fiecaruia in acesti 30 de ani, in functie de starea de moment si in functie de personalitate. In final s-au facut fotografii, multe fotografii. La ora 15 in restaurantul hotelului am participat la masa organizata pentru acest eveniment. Foarte bogata, bine organizata, plina de surprize, o muzica „de pe vremea noastra”, lume vesela, mult dans si voie buna. Duminica dupa ce am servit pranzul, in aceeasi atmosfera placuta, ne-am luat ramas bun, urmand sa ne reintalnim, cine stie cand !  Cam asta a fost ! Multumirile mele personale organizatorilor, stiu ca este foarte greu sa faci acest lucru si mai ales ca multumesti pe toata lumea.

Frumoasa locatie, Hotel Rimini

Decanul de an, Rectorul actual si colegul nostru-seful de promotie

O colega plina de haz, prezinta ceva amuzant.

Veseli la iesirea de la cursul festiv.

Toti cei prezenti la intalnire, 68 la numar.

Elegantul restaurant ne asteapta.

A doua zi se trag concluziile la rece .

Mai multe fotografii, aici.

1 septembrie 2008 - Posted by | 30 de ani, Amintiri, Cluj-Napoca, Colegi

7 comentarii »

 1. Minunata intalnirea si sper sa ne revedem sanatosi

  Comentariu de bucur doina | 5 septembrie 2008 | Răspunde

 2. Ma bucur ca m-ai gasit si te mai astept. In ceea ce priveste intalnirea, da sper sa ne revedem.

  Comentariu de ghiocel07 | 5 septembrie 2008 | Răspunde

 3. […] Niciodata nu m-am gandit cum este traducerea imnului studentesc Gaudeamus Igitur. La intalnirea pe care am avut-o la Cluj, colegul nostru Patritiu, a avut inspiratia sa ne citeasca traducerea si […]

  Pingback de Gaudeamus igitur « Ghiocel07’s Weblog | 6 septembrie 2008 | Răspunde

 4. Imi permiti sa fac observatii?
  La catedra era coleg dar nu sef de promotie,stim
  oare ca seful de promotie a fost Hosu Horia?
  Eu sunt cea cu haz?Multumesc!
  La urmatoare intilnire fac cinste!

  Comentariu de Lia Vatafu | 12 septembrie 2008 | Răspunde

 5. @lia – ai dreptate, seful de primotie prin meritele sale a fost si ramane Hosu Horia Mircea, din greseala am scris altfel. Socaciu a fost ceva….nu stiu exact ce, poate ne lamureste cineva.

  Comentariu de ghiocel07 | 12 septembrie 2008 | Răspunde

 6. Socaciu avea fuctie politica ,ceva presedinte la UASCR?

  Comentariu de Lia Vatafu | 13 septembrie 2008 | Răspunde

 7. […] cu care erati in relatii mult mai bune, chiar foarte bune, nu au luat legatura cu tine si nici la aniversare nu le-ai simtit dornice de a sta la taclale. Le respecti optiunea, dar nu le intelegi. Sau poate, […]

  Pingback de Surpriza dupa “30 de ani” « Ghiocel07’s Weblog | 19 septembrie 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: