Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Gogosari in otet

Pentru ca suntem in plina toamna si este vremea muraturilor, sa facem cateva borcane de gogosari in otet:

8-10 kg gogosari proaspeti, 1 litru otet de 9 grade, 3 litrii apa, 4 aspirine, 500 g zahar, 2 foi de dafin, 2 frunze de telina 10 boabe de piper, 40 gr sare, hrean.

Gogosarii se spala si se taie felii. Dupa ce au fost taiati, nu se mai spala sa nu intre apa in ei. Otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite bine si aromele se fierb in clocot, apoi gogosarii se oparesc, pana se schimba culoarea si se pun direct in borcan fara sa se preseze. Dupa ce s-au pus gogosarii pana la 1/3 din borcan se toarna lichidul in care au fiert. Deasupra se pun felii de hrean. Se leaga cu celofan dublu. Gogosarii nu vor fermenta si nu vor fi prea acrii.

Reteta apartine unei colege de servici care s-a mutat langa Arad.

Anunțuri

13 Septembrie 2008 - Posted by | Gogosari in otet, Muraturi

4 comentarii »

  1. Sa nu uiti mama de aredeii iuti 🙂

    Comentariu de criserb | 16 Septembrie 2008 | Răspunde

  2. Incerc, sa vad daca gasesc ardei iuti

    Comentariu de ghiocel07 | 16 Septembrie 2008 | Răspunde

  3. Am cumparat ardeii iuti si capia, asa ca astazi am „distractie”.

    Comentariu de ghiocel07 | 19 Septembrie 2008 | Răspunde

  4. […] iute pentru ciorba Acum cateva zile m-a rugat fiul meu sa-i fac “iuteala“, m-am executat si am facut o portie. Si pentru ca […]

    Pingback de Ardei iute pentru ciorba « Ghiocel07’s Weblog | 21 Septembrie 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: