Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Castraveti in otet

Tot de la colega mea plecata in Arad am si urmatoarea reteta de castraveti in otet. Pentru conservare in otet se aleg castraveti mai mici, chiar foarte mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 litru de lichid se pun 25 gr sare si 10 gr zahar care va reduce aciditatea otetului, fara sa il indulceasca. Se calculeaza ca lichidul sa fie cca jumatate din capacitatea borcanului. Apa se fierbe, numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se lasa sa mai stea 10 min (luat de pe foc), sa se aromeze mai bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-a pus in fiecare borcan putin piper macinat sau boabe (nu ardei iuti) si 2-5 felii de hrean deasupra. Borcanele se umplu pana la gura, se leaga imediat cu celofan dublu. Castravetii nu vor fermenta, vor fi putin acrii – numai buni. Urmeaza castraveti in saramura.

Anunțuri

17 Septembrie 2008 - Posted by | Castraveti in otet, Muraturi, Toamna

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: