Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cata nedreptate !

De ceva vreme urmaresc un blog care-mi place prin ceea ce prezinta, prin ceea ce arata. Asa pot admira si eu  multe  minunatii ale naturii din “Lumea Noua”. Asa vad si eu cum se face turism, cum se scoate un ban si din piatra seaca. De ce trebuie sa fie lumea impartita atat de nedrept ! Tari precum America si vestul Europei si noi cei din est, care avem un dor nebun de duca. Orice si oricat ne-am stradui nu putem avansa. Parca suntem blestemati ca fim in continuare supusii Europei, sa muncim pentru altii, sa facem orice pentru oricine, numai pentru noi nimic. In toata lumea civilizata exista pista pentru biciclete, asta apropos de postul citit de curand si noi nu avem nici sosele.

De multe ori m-am intrebat ce-or zice strainii cand intra in tara si vad pe unde trebuie sa mearga cu superbele lor masini !? Parcurg distante uriase pe autostrazi cu viteza de peste 130 km la ora si de la intrarea in Romania nimeresc pe macadam. Ei au construit fabrici si uzine (strainii, ca noi am distrus tot ce s-a putut), noi am plantat borduri si palmieri, ei exploateaza munca noastra, noi o dam la export, ei isi distribuie marfa la noi in tara, noi cumparat orice, ei aduc branduri, noi le-am vandut pe nimic (pardon pentru unii foarte scump). Cati mai stiu ce este Guban, ce este Somesul, ce este Comtim, ce este Clujana, ce este Libertatea, ce este Kandia…. pardon, erau. Astazi cand se prabuseste „lumea noua”  ma intreb daca nu cumva nu tebuia privatizat chiat tot ceea ce era rentabil in tara aceasta – vezi petrol, banca, telecomunicatii. Dar sa nu intram in amanunte de genul acesta, ca s-ar putea supara unii.

1 octombrie 2008 - Posted by | Calatorie, Civilizatie, Europa, Fabrici si uzine, Munca

2 comentarii »

  1. Problema cu prabusirea ” lumii noi” nu prea afecteaza turismul, lucrez in industria hoteliera de 7 ani si vad in fiecare zi cum se perinda lumea intr-un hotel de 1200 – 2000 $ pe noapte si ma intrebam: Cum de ? si raspunsul a venit chiar de la Managerul General : Valy cu cat e viata mai grea cu atat lumea abia asteapta sa se rupa de greutatile de zi cu zi si sa isi faca o scurta vacanta ca sa mai se deconecteze de la rutina de zi cu zi.

    Comentariu de Valy | 2 octombrie 2008 | Răspunde

  2. @Valy-ai perfecta dreptate, dar asta se intampla numai in lumea civilizata. Lume care nu se panicheaza din orice, lume care stie sa si gandeasca, nu numai sa actioneze din instinct.

    Comentariu de ghiocel07 | 2 octombrie 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: