Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Un sfat util

Intr-un curs pompierii, au fost invatati, ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi bine ca prim ajutor sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.

Si acum o istorioara: „Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa.  Cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare. Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese. Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila , dar pentru surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nici o urma de la acea intamplare. Nici culoarea pielii nu s-a schimbat. Partea arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.”

Mereu poate exista cineva care sa aiba nevoie de acest mesaj, asa ca m-am gandit ca este bine sa-l fac public, poate ajuta.

19 martie 2009 - Posted by | Diverse, Sfaturi utile

3 comentarii »

  1. Foarte bine de stiut. Eu puneam bulion. Cand eram mai mica m-am oparit cu ceara de epilat si am pus mana sub apa rece. Nu iti spun ce calvar a fost sa dezlipesc ceara, s-a dezlipit cu tot cu piele :(. Din fericire nu am ramas cu cicatrice.

    Comentariu de salexandre | 19 martie 2009 | Răspunde

  2. @salexandre-nu stiu cat de eficient este acest tratament, dar merita incercat daca….Doamne fereste pe toata lumea.

    Comentariu de ghiocel07 | 19 martie 2009 | Răspunde

  3. ghiocel,intr-adevar e f. bun albusul de ou pt. arsuri, la fel si mierea de albine e f. buna!

    Comentariu de alison | 20 martie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: