Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Ziua Europei

Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano, din 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Europei unite a fost declaraţia prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a propus Germaniei, dar şi altor state europene, să pună „bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii”.

8 mai 2009 - Posted by | Sarbatori, Ziua Europei

2 comentarii »

  1. sint de ceva ani intr-unul din statele fondatoare ale uniunii europene…nu imi amintesc vreodata sa aud ca sarbatorim ziua europei…aud si stiu ca 9.05 e ziua europei…dar nu se face caz de asta…o zi ca celelalte…nici pe nemti nu ii aud ca sint cetateni europeni…ei zic ca sint nemti…Aud insa de cind a aderat Romania ca acolo se sarbatoreste…si romanii sint cetateni europeni…Ciudat cit de repede sint unii gata de sarbatorit…si cit de repede uita sa zica ca innainte de a fi cetateni europeni…sint romani!!
    Din cite stiu eu insa la 9.05.1950 acest ministru de externe propune germaniei sa puna bazele unei confederatii a metalului si carbunelui…un an mai tirziu intra si alte state in aceasta confederatie „Montanunion”…prin 1957 se formeaza in baza contractelor romane o uniune economica europeana…iar in 67 apare denumirea de EG…in fine ziua europei este 09.05…si eu nu vad in aceasta zi ceva atit de maret incit sa o sarbatoresc;))…

    Comentariu de Andrea | 14 mai 2009 | Răspunde

  2. Draga mea, din pacate romanii au adoptat din occident orice mai putin munca, curatenia, ordinea, amabilitatea. Iar la petreceri si sarbatori suntem primii. Abia se astepta o zi libera sa se lege de altele si gata o mini vacanta. Si lumea se mai vaita de bani sau criza. Fals! Se face risipa cu orice sarbatoare. Tipic romanesc.

    Comentariu de ghiocel07 | 14 mai 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: