Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

San Marino

Pentru ca pe soseaua spre Rimini aparea mereu un indicator cu San Marino, am cautat in bibliografia prezenta in sacosa si am citit ca este un ministat cu o suprafata de 61 kmp, cu o populatie de cca 27.000 locuitori. San Marino este socotita cea mai veche republica din lume, Constitutia republicana din 1263 fiind in vigoare si in prezent.

Economia este dominata de servicii in turism, activitati financiar-bancare, venituri importante se obtin din filatelie si numismatica. Deci nu putea sa ne scape acesta destinatie incitanta la prima vedere.

Ajungem foarte usor la destinatie, ne indreptam spre centrul istoric, urcam o panta nu prea lenta si in sfarsit poposim la poalele cetatii. Lasam masina intr-una din multiplele parcari bine marcate si contorizate.

Incepem urcatul pe jos pe trotuare elegante marginite de magazine cu lucruri de tot felul (ceasuri, genti, suveniruri, obiecte din sticla de murano, bauturi fine, dulciuri, etc). Intram in unele, suntem intampinati elegant si politicos, ne consultam si admiram tot ceea ce vedem.

La un moment dat avem surpriza sa fim interpelati in limba romana de o doamna care vindea posete. Intram in vorba si aflam ca este casatorita cu un roman original din Ramnicul Valcea. Ne bucuram, cumparam ceva, transmitem cele cuvenite concetateanului nostru, multumim doamnei si o felicitam ca desi nu este romanca, rupe cateva vorbe in frumoasa noastra limba.

Mergem mai departe si ne hotaram sa cautam o cazare in frumoasa cetate.

Nimic mai simplu. Intram si gasim fara nici o problema. Surprinzator, lumea este amabila, dornica de a oferi servicii de calitate si a castiga clienti cat mai multi. Dupa cazare, schimbam locul de parcare si nu ne induram sa ramanem in camera, asa ca pornim din nou pe cararile si scarile cetatii. Facem fotografii si nu ne saturam sa admiram privelistea ce se deschide ochiului de la inaltimea cetatii.

Ne retragem pentru ca a doua zi sa patrundem si in cetate, unde totul este impecabil, de la curatenie la vegetatie, de la linistea locului la atmosfera medievala.

San Marino este unul din obiectivele care mi-a placut cel mai mult in acest concediu. In general imi plac locurile linistite, acolo unde lumea este calma si primitoare, departe de vacarmul orasului, de zgomot si aglomeratie. La coborare alte fotografii, parca as fi vrut sa iau cu mine totul, nu ma saturam de ceea ce lasam in urma.

Daca aveti ocazia vizitati acest loc superb, in care te simti mic intr-o lume  creata de oameni mari. Este un mister cum s-a putut construi un asemenea obiectiv intr-o epoca in care tehnologia apartinea unui secol care sigur nu era al tehnologiei, dar sigur era al priceperii, imaginatiei, practicului, disciplinei si sigurantei.

Obiective de vizitat: Palazzo del Governo, Basilica del Santo, Fortificatiile vechilor incinte, Statuia Pacii.

Alte fotografii in albumul propriu

25 iunie 2009 - Posted by | Concediu, San Marino

4 comentarii »

 1. Imi plac enorm pozele tale. Nu stiu daca esti sau sotul cel care face pozele dar sunt superbe 🙂

  Comentariu de salexandre | 25 iunie 2009 | Răspunde

  • Fiecare cu aparatul lui. Toate cele postate sunt facute de mine, numai acolo unde apar eu sunt facute de sotul. Ma bucur daca-ti plac si te delectezi cu calatoria mea.

   Comentariu de ghiocel07 | 25 iunie 2009 | Răspunde

 2. Foarte frumoase locuri , interesanta portia de istorie iar naratoarea deosebita .

  Comentariu de camelia | 25 iunie 2009 | Răspunde

 3. […] Si pentru ca nu as fi scris acest post daca nu aveam un motiv anume, sa spun care este acesta. La San Marino, pe o terasa deschisa, cu multa veredeata, pe frunzele unor plante am vazut o multime de mamarute. […]

  Pingback de Mamarute la San Marino « Ghiocel07 | 9 iulie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: