Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cum iti pastrezi casnicia

Am aprimit asta de la prietena mea Aurica si mi-i s-a parut super.

Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani.  Ei impartaseau totul si discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine si despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata.

In toti acei ani, el nici nu s-a gandit la cutie, dar intr-o zi, batrinica se imbolnavi foarte tare si doctorii ziceau ca nu prea mai are sanse sa se insanatoseasca. Incercand sa puna toate lucrurile in ordine, batranelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o langa patul sotiei sale.

Era si ea de acord ca era timpul sa afle si sotul ei ce era in acea cutie. Cand a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o gramada de bani in total vreo 25.000 de dolari. El a intrebat-o despre continutul acestei cutii. „Cind ne-am casatorit, spunea ea, bunica mea mi-a spus ca secretul unei casatorii este sa nu te certi niciodata. Spunea ca intotdeauna cand ma suparam pe tine , sa tac din gura si sa crosetez o papusica „……..

Batranelul era atat de impresionat, incat abia isi putea stapani lacrimile. Doar doua papusi erau in cutie ! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna. Nu mai putea de fericit! „Iubito, spuse el, inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani?”  „Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vanzarea papusilor”…

RUGACIUNE
Doamne, ma rog sa-mi dai intelepciune sa-mi inteleg sotul, iubire ca sa pot sa-l iert si rabdare pentru toanele lui. Pentru ca Doamne, daca as cere putere, ma tem ca l-as bate prea tare. Amin !

Publicitate

30 iunie 2009 - Posted by | Casatorie civila, Diverse, Divertisment, Glumite

5 comentarii »

 1. –––––––––––––––––––––––––––

  …dar ce zici de aceasta rugaciune? Mie imi este foarte draga!
  Rugaciunea unei soţii pentru soţul ei
  O, Doamne Preabunule, Tu mi-ai dat un soţ al zilelor mele pe pământ, părtaş sorţii mele şi sprijinul meu în timpul călătoriei acestei vieţi. Fă să cunosc că el este cel ce îngrijeşte de mine şi să nu întristez zilele lui niciodată, nici să fiunemulţumitoare către acela care cu toate puterile sale mă îngrijeşte şi mă sprijineşte.Fă-mă supusă si îndatoritoare, ca nu printr-o purtare necuviincioasă să-i adaug la osteneli şi să-i amărăsc pâinea ce-o câştigă pentru mine şi copiii săi.Izvorule al înţelepciunii, lumineaza-mă să cunosc toate virtuţile căsniciei şi să păstrez, printr-o înţeleaptă chivernisire, ceea ce el adună prin sudoarea feţii sale şi cu osteneli. Ajută-mi ca prin supunere, prin dulceaţa purtării mele, prin răbdarea şi dragostea mea să încununez zilele lui cu flori şi cu bucurii, să împart cu el fără cârtire toate loviturile sorţii, şi să-i fiu tovarăşă nedespărţită, precum în norociri aşa şi în nenorociri.
  Păzeşte-mă de împodobire necumpătată şi de necuviinţe, în care cad femeile care nu cunosc preţul unui soţ bun şi pun toată fericirea lor în podoabe şi în petreceri zgomotoase şi deşarte, ce treg după sine neînţelegerea, dezgustul şi mii de nefericiri. Ajută-mi să mă deprind la toate virtuţile care fac podoaba femeii, pentru ca dacă vârsta sau bolile îmi vor ridica floarea frumuseţii şi a tinereţii, să-mi rămână o inimă care să fie vrednică de dragostea şi cinstea soţului şi a fiilor mei, şi să le dau bună pildă, întărindu-i în puterea virtuţii.
  Ascultă, Preabunule, umilit glasul meu şi trimite binecuvântarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.
  __________________

  Comentariu de mariana | 1 iulie 2009 | Răspunde

 2. „Nu schimbi nimic îngrijorându-te pentru căsnicia ta…
  Poţi schimba însă totul rugându-te pentru ea.”

  Comentariu de mariana | 1 iulie 2009 | Răspunde

 3. @mariana-frumos spus, sigur este valabil si invers.

  Comentariu de ghiocel07 | 1 iulie 2009 | Răspunde

 4. Sa fiu sincera mie rugaciunea sotiei pentru sotul ei i-mi place. Depinde de situatie. Insa daca exista ura pana la a-l bate pe sot sau invers nu inteleg de ce mai stau impreuna. Doar asa sa fie casatoriti? Asta nu inteleg. Eu nu pe sot l-as bate ci pe cei care fac viata oamenilor grea si-i supara si tespectiv ne supara.
  As dori sa gandeasca toata lumea sa nu mai faca atata rau oamenilor din jurul lor, doar atat doresc.

  Comentariu de Maria Huzum | 3 iulie 2009 | Răspunde

  • @Maria-asta ar fi si dorinta mea. Lumea sa fie mai buna.

   Comentariu de ghiocel07 | 3 iulie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: