Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Nisa

Nisa: Nisa este centrul Rivierei Franceze, foarte aproape de Monaco, oras considerat capitala Costei de Azur. Mergand cu masina nici nu-ti dai seama cand ai trecut dintr-o statiune in alta. Din cele citite am aflat ca Nisa a fost orasul de vacanta al aristocratiei europene in secolului al XIX lea. Chiar si acum esti intampinat cu un clasic „bun venit”

Monumentul Aux Monts, construit pentru a comemora soldatii francezi morti in primul razbo mondial

O data intrat pe Promenade des Anglais (strada care strabate orasul de la un capat la altul pe malul Mediteranei) esti prizonierul frumosului, artei, culturii si civilizatiei franceze.

Aici gasesti cele mai mari si luxoase hoteluri, cazinouri, magazine cu marci celebre, portul cu ambarcatiuni de lux, palmieri de tot soiul, masini cu multi cai putere si turisti din toate colturile lumii.

Iar in oras strazile primitoare, bine marcate cu cladiri vechi dar si noi te intampina si te imbie sa le treci pragul

Cu toate acestea te simti confortabil, aici nu exista „fite” pe strada, toata lumea este modesta si fiecare stie unde-i este locul. Hotelului Negresco, emblema unei epoci apuse este si acum celebru prin arhitectura si prin grandoare, prin personalitatile care i-au calcat pragul si serviciile oferite.

Construit de romanul Henri Negresco in 1957 palatul Negresco este simbolul orasului Nisa fiind acum in proprietatea dnei Janne Augier in varsta de 86 de ani. Aceasta intentioneaza sa-l lase mostenire unei fundatii infiintate special in acest scop, sperand astfel sa salveze ultimul hotel independent de pe Coasta de Azur, precum si pe cei peste 260 de angajati. Ceea ce m-a surprins si aici este lipsa drapelului romanesc pe edificiul hotelului alaturi de cele ale altor tari.

Un oras frumos care merita vizitat in mai multe zile, poate in mai sau septembrie, luni in care te poti misca mai bine atat din punct de vedere al caldurii cat si al aglomeratiei. Cea mai mare nenorocire in aceste orase este parcarea. Din cauza aglomeratiei este imposibil sa gasesti un loc de parcare chiar daca este cu plata.  Dar asta e, poate altadata sa-l aprofundam mai bine si cu mai multa documentare.

Publicitate

30 iunie 2009 - Posted by | Coasta de Azur, Nisa

Un comentariu »

  1. http://www.NoNameTravel.ro este agentia ta virtuala – Make Your Own Trip & Fly Your Dream. Vacanta de 1 saptamana la ski in Franta sau Austria de la 98 de euro (Ski Pass inclus). Intra si rezerva acum.

    Date de contact:

    mail: office@nonametravel.ro
    telefon/ fax: 0364815085

    Comentariu de tyna | 23 noiembrie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: