Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Bunul simt pe cale de disparitie

Pornind de la ce scria Cristi sau mai bine zis de la ce a preluat si el, m-am gandit sa dezvolt subiectul. Nu am nimic cu infatisarea omului, fiecare este asa cum l-a lasat Dumnezeu. Unul mai frumos, altul mai urat, unul mai inalt, altul mai scund, unul mai gras, altul mai slab. Asta este, fiecare cu gena lui. Dar nu pot suporta mizeria si din pacate sunt din ce in ce mai multi oameni nespalati, neangrijiti si fara bun simt. Desfasurandu-mi activitatea intr-o institutie publica, zilnic am de a face cu fel de fel de oameni. Nu vreau sa aduc un elogiu vremurilor de mult apuse, dar respectul de sine era mult mai pregnant atunci.

Chiar daca nu se gaseau cosmeticale de calitate, totusi parca nu duhnea in urma unui om cand intra sau iesea din birou. Plus ca respectul fata de cel in fata caruia se prezinta lipseste cu desavarsire. Se vine in bermude, maieu si slapi. Ba mai mult sta cu sapca in cap, de parca atunci ar incepe furtuna. Putoarea de transpiratie e maxima. Cand sunt cativa asemenea nespalati pe coridor ti se intoarce stomacul pe dos. Ce incredere poate sa-ti inspire o asemenea faptura care se crede la strand, nu intr-o cladire respectabila! Daca nu au respect fata de institutia in sine macar ar putea sa aiba respect fata de salariati, care prin natura munci sunt obligati sa aiba o tinuta business. Oare aceste maniere trebuiesc invatate acasa, la scoala sau pur si simplu trebuie sa gandesti inainte de a pleca de acasa, unde vrei sa mergi? La strand, la munca, la cumparaturi sau la o intalnire de afaceri. Pentru ca pana la urma intalnirea dintre un client si un consilier este una de afaceri.

26 august 2009 - Posted by | Bun simt, Bune maniere, Curatenie

2 comentarii »

  1. Eh, pentru multi nu conteaza amanuntele astea dar daca peste tinuta mai poti sa treci peste duhoarea pe care o lasa treci cu greu 😦

    Comentariu de criserb | 28 august 2009 | Răspunde

  2. Da aveti perfecta dreptate nu mai exista bunul simt de mult. Pe multi democratia i-a sticat de tot ca au inteles-o gresit si mai e ceva, cei care pretind ca au ceva banuti se cred cineva dar uita de respect si civilizatie. Odataaaaa era respect. Acum s-a stins ptr unii, ca nu-i putem amesteca pe toti, dar din pacate sunt f.f multi fara respect.

    Comentariu de any | 28 august 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: