Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Serbari campenesti

In ultimul timp fiecare comuna, sat, oras se sarbatoreste. Este festivalul lalelei, a clatitei, a olarilor, a piftiei, a berii, a unuia sau a altuia. De unde bani pentru astfel de manifestatii, cand ne vaitam ca nu sunt pentru repararea scolilor, pentru caldura in spitale, pentru medicamente, pentru pensii, pentru strazi, pentru case de copii si de batrani. Intr-o perioada de criza cred ca puteam renunta la aceste cheltuieli inutile. Sau poate toate acestea se fac pentru liderii politici care nu pierd nici o ocazie sa faca baie de multime, sa se pozeze, sa dea autografe, sa primeasca mici atentii. Cui ii mai pasa de saracia unora, de somajul in crestere, de hotia la drumul mare, de drumurile proaste, de mizeria din parcuri si gradini, de violenta fizica si verbala. De multe ori am impresia ca acesti filfizoni politici traiesc intr-un glob de sticla si nu vad ceea ce noi toti vedem. Cum se pot plimba prin multime fara sa le fie jena, cum pot primi cadouri pe care altii dau bani sa le procure, cum pot sfida oamenii cu care stau de vorba, cum nu vad in ei insisi un alt Ceausescu!? O mie una intrebari la care ar trebui sa raspunda cineva.

Publicitate

14 septembrie 2009 - Posted by | Criza financiara, Eveniment, Sarbatori

4 comentarii »

 1. Cita dreptate ai! asa a fost cu sarbatoarea orasului si la noi intr-un an au fost cel putin 5-6 formatii de marca(Iris, Holograf, Banica junior, si vreo 3 din strainatate)etc.si multe altele ca nu-mi amintesc – m-am crucit nu alta! saracul oras cind multe, multe erau de facut, ei aduceau cu duiumul formatii!!!
  Am auzit ca anul asta s-au limitat, era si cazul !
  Sau una si mai si:au adus (cica licitatie) o firma din strainezia, pentru repararea unui pod care a tinut cred o juma de an si stupoare dupa putin timp a trebuit reparat din nou si iar si iar ! si ei aduceau formatii……
  Fara cuvinte!!!
  Oare sint sanatosi astia? ce zici?

  Comentariu de Mariana | 14 septembrie 2009 | Răspunde

  • Nu stiu daca ei bolnavi sau noi sanatosi. Cred ca ar trebui sa ne trezim si sa stim ce vrem, pe cine sa votam, cine ne poate reprezenta acasa si in lume. Avem nevoie de o imagine buna. Nu trebuie sa fie votata popularitatea, ci competenta.

   Comentariu de ghiocel07 | 14 septembrie 2009 | Răspunde

 2. la cele 1001 de intrebari nu cred ca vei avea vreun raspuns.Inclin sa cred ca e prostie…dar nu e – e pur si simplu manipulare a maselor.Ar fi bine si frumos daca initiativa sarbatorilor ar pleca din rindul mestesugarilor…sa existae standuri unde sa se expuna, sa se consume, sa se plateasca din castiguri impozite la stat…care impozite sa nu fie deturnate in campanii electorale…etc- iar aceste sarbatori sa fie sarbatori adevarate de incurajare a muncii artizanale sau de care-o fi…dar asa cum spui…e doar o alta fata a campaniilor electorale…electorat cu capul in nisip!!!

  Comentariu de Andrea | 14 septembrie 2009 | Răspunde

 3. manipularea unora,nu le spui numele…pe banii tuturor!gretos…si tot mai greu de indurat!

  Comentariu de alison | 15 septembrie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: