Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Coboratul oilor de la munte

Plimbandu-ne prin Tg Jiu am luat de la un loc de difuzare a „Adevarului de seara” un ziar si intr-o secunda am mare scris pe prima pagina: „Transhumanta, sarbatorita de ciobani cu mici si bere”.

Sotul meu: Unde este?

Eu: Stai sa citesc mai departe: Oierii gorjeni au coborat mioarele de pe munte si au facut un popas pentru a se relaxa la serbarea traditionala campeneasca organizata in comuna Baia de Fier.

Sotul meu: Mergem?

Eu: Pai e cam departe, dar daca tu vrei?

Si uite asa am ajuns la Baia de Fier, o comuna gorjana unde in apopiere de Pestera Muierii pe o scena impodobita evoluau ansambluri folclorice din multe zone ale tarii.

In rest ce sa spun? Lume multa,

tarabe cu chinezarii, mici, carnati si bere, lume zgomotoasa, vata pe bat, turta dulce, popcorn, pulovare, paturi, ciorapi, pantofi, haine vechi, castraveti, vinete si gogosari.

O impestriteala cu de toate, dar nimic care sa arate motivul in sine: coboratul oierilor de la munte. Singurii din peisaj erau cativa „ciobani” care stateau la taclale in mijlocul multimii. De fapt erau membrii unui ansamblu folcloric.

Altii mai practici s-au instalat pe malul apei, cu copiii, prietenii, micii, berea, ceaunul, voia buna, fumul si muzica proprie.

23 septembrie 2009 - Posted by | Festival |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: