Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Lumini de Craciun

– Steluta luminoasa din varful bradului simbolizeaza steaua din Bethlehem sau pastorul care a vestit nasterea lui Iisus.

– Luminitele simbolizeaza de asemenea si stelele de pe bolta cereasca, din noaptea nasterii lui Iisus.

– In anumite zone din Germania luminitele de Craciun sunt formate in intregime din lumanari, pentru a recrea scena biblica a staulului cu oi.

– In Canada luminitele de Craciun simbolizeaza fie sufletele celor trecuti in nefiinta, care vegheaza asupra celor ramasi in viata, fie sufletul lui Iisus, care s-a sacrificat pentru oameni.

– In Irlanda lumina de Craciun este reprezentata de o singura lumanare mare, asezata intotdeauna langa feresatra, simbolizand faptul ca cei dragi sunt bineveniti in casa, asa cum au fost primiti Maria si Iosif.

– In Brazilia Craciunul aduce cu sine mii de luminite colorate puternic, sub forma a diferite personaje de basm, simbolizand bucurie, renastere si speranta.

– In Anglia traditia Craciunului are radacini adanci iar britanicii obisnuiesc sa isi orneze propriile locuinte cu mii de beculete multicolore, fiind vestiti in intreaga lume pentru decorurile fantastice pe care le creeaza.

– Americanii sarbatoresc Craciunul cu mii de beculete aprinse, care impodobesc totul in jur. Copaci, parcuri, cladiri, fantani arteziene, totul este iluminat feeric.

– De asemenea, in intreaga lume, in preajma Craciunului au loc spectacole de lumini impresionante. In Philadelphia acest spectacol are deja o traditie de peste 50 de ani, prima reprezentatie avand loc la 1956.

– In New York parcurile devin o feerie aurie reflectata in oglinda apei, odata cu copacii imbracati in straie de sarbatoare.

Pozele sunt din Mall Cluj-Napoca

Multumesc Dana pentru informatii

14 decembrie 2009 - Posted by | Craciun, Lumina, Sarbatori

2 comentarii »

  1. la multi ani la toti

    Comentariu de oros andreea maria | 17 decembrie 2009 | Răspunde

  2. andreea

    Comentariu de oros andreea maria | 17 decembrie 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: