Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Ceapa

Am primit pe mail acest text care nu stiu daca spune adevaruri, dar daca da, este interesant. Cam lung dar cred ca merita citit.

<<In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum… ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum… mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

„Eu nu stiam despre povestea cu fermierul… dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol… iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor… si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice.”

Si acum inca o nota

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.

Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea… si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.

Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.

Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald’s

Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.

„Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar”. El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.

Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.

El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.

Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)

Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula… dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.

Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.

De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.>>

Anunțuri

27 Ianuarie 2010 - Posted by | Ceapa, Mail, Sanatate

10 comentarii »

  1. …nici sa stim prea multeeee, nu e bine.

    Comentariu de mariana | 27 Ianuarie 2010 | Răspunde

  2. mi-am facut si eu blog si as vrea sa ma ajutati si pe mine sa imi pun niste bannere pe blog.As vrea sa imi pun calendarul si vremea….si habar am.
    Apropo..citesc de mult timp blogul si e super tare…

    Comentariu de justboghy | 28 Ianuarie 2010 | Răspunde

    • @justboghy-felicitari. Poti intra pe panoul de control, de aici pe widget-uri si acolo poti pune ce doresti. Calendarul este implicit pentru restul folosesti windget.

      Comentariu de ghiocel07 | 28 Ianuarie 2010 | Răspunde

  3. ;)Omul invatat il intelege pe cel ignorant, pentru ca a fost el insusi candva ignorant. Omul ignorant nu il intelege pe cel invatat, pentru ca el nu a fost niciodata invatat.-Imam Ali

    Comentariu de mariana | 28 Ianuarie 2010 | Răspunde

  4. Ce bine ca ai postat aceasta informatie!Eu am obiceiul sa pastrez in frigider legume incepute,de ex si dovlecel,daca folosesc la o salata de fructe numai jumatate,cealalta jumatate o pastrez.Despre ceapa stiu multe,e bine sa mancam chiar daca mergem la servici insa nu dimineata ci la pranz.Si daca ne spalam gura dupa mancare nu mai miroase ,asa ca cine nu mananca ceapa si usturoi de frica mirosului sa nu se mai mire ca-i tot cu batista la nas.E slab protejat.
    Asa,deci voi incerca asta cu ceapa intreaga in camerele in care stam mai mult nu in toate,dar metoda cu cepa infipta in furculita este interesant de incercat.
    Ghiocel,iti multumesc pentru acest material deosebit de interesant.

    Comentariu de Elisa | 28 Ianuarie 2010 | Răspunde

  5. Draga Elisa, nu stiu cat de adevarat este, dar mi-i s-a parut interesant si vorba autorului, ce ne costa sa incercam?

    Comentariu de ghiocel07 | 28 Ianuarie 2010 | Răspunde

  6. De peste un deceniu îmi gestionez gripele, răcelile cu usturoi. Mănânc şi ceapă multă. Mai ales că „ceapa de Moldoveneşti” creşte la o aruncătură de băţ de mine.

    Comentariu de Zamfir POP | 30 Ianuarie 2010 | Răspunde

  7. […] si AICI caci nu veti […]

    Pingback de Usturoiul-nu numai un aliment « Elisa-gradina mea de vis | 1 Februarie 2010 | Răspunde

  8. Ghiocel07,
    am dat link la acest articol si vad ca nu apare .Am dat link si la mine la alt articol de pe blogul meu si acolo apare.Nu nteleg de ce caci tot in wordpress suntem 😦
    Tu cum faci ca sa apara linkul, pe care l-ai pus, acolo unde trebuie?Te roooog :)Multumesc.

    Comentariu de Elisa | 1 Februarie 2010 | Răspunde

  9. POATE O SA RIDETI DAR EU AM PUS CEAPA IN TOATE CAMERELE SI INTIMPLARE SAU NU , IN IARNA ASTA NICIUNUL DIN CASA NU AM MAI RACIT ASA CA ALTADATA. CHIAR DACA A MAI EXISTAT CITE UN STRANUT A FOST PASAGER! GRAZIE ,GRAZIE ,GRAZIE!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de IVONA | 10 Martie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: