Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Apa minerală Băcâia

Desi sambata, am avut o sedinta de lucru la Geoagiu. Si cum ajunsesem cu o ora mai repede si vremea era frumoasa, am facut o plimbare prin imprejurimi, ajungand la Bacaia, unde am vazut si fabrica de imbuteliat apa minerala marcile Cezara şi Cheile Cibului. Mai jos cateva informatii despre aceasta localitate vestita odinioara prin apa minerala Bacaia.

„Situat pe malurile vaii cu acelasi nume, satul Băcâia este renumit pentru izvoarele sale de apa termala feruginoasa (utilizate în tratarea afecţiunilor reumatismale) ca si pentru cele de ape minerale carbogazoase (utilizate în tratarea afecţiunilor hepato-biliare si intestinale). Izvoarele de apa minerala sunt cunoscute inca de pe vremea imperiului austro-ungar, dar nu sunt menajate si eploatate balnear sau turistic. Satul Băcâia e situat in apropiere de Baile Geoagiu — statiune balneoclimaterica cunoscuta indeosebi pentru apele sale termale avand si calitati radioactive folosite inca de pe vremea dacilor si romanilor sub denumirea de „Thermae Germisara” sau „Germisara cum thermis” (există şi dovezi arheologice în acest sens).
In timpul Răscoalei lui Horea de la 1784, Băcâia este mentionată in documentele vremii ca loc de adunare pentru „o mare multime de oameni si numerosi fauri, care confectionează lanci din coase”.
Desi o despart mai puţin de 30 km de drumul european DN7, Băcâia este situata intr-o zona extrem de linistita si pitoreasca printre paduri de brazi, culmi muntoase si dealuri domoale de la poalele Muntilor Metaliferi. Spre nord, se vad Cheile Cib la care se poate ajunge numai după ce parcurgi Cheia de Băcâia, cu un peisaj incantator nealterat de interventia omului.

Sursa

La intoarcere am facut un popas pentru a fotografia si culege cateva floricele de primavara, care-si scosesera capsorul prin noianul de frunze.

Un culegator in plina actiune

Frumoasele floricele care vor ajunge intr-un ghiveci pe balcon

Si cateva oferite de sotul meu

20 martie 2010 - Posted by | Apa, Flori, Primavara

4 comentarii »

 1. Iar mi-a luat-o inainte cu postatu’ .
  Eu ce mai postez azi?

  Comentariu de sip | 21 martie 2010 | Răspunde

 2. Sip ca un copil mic;) cine-i mai iute si mai harnic se vede ;))

  Comentariu de Andrea | 21 martie 2010 | Răspunde

 3. @Andrea – E bine sa fi copil ! Chiar si mic.

  Comentariu de sip | 22 martie 2010 | Răspunde

 4. […] Nu aveam o destinatia precisa asa ca am luat-o spre Orastie si de acolo am urcat spre Ardeu si Bacaia, poate gasim ghiocei sau […]

  Pingback de La plimbare prin statiunea Geoagiu Bai « Ghiocel07 | 2 martie 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: