Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Pe cand taxa pe moarte?

Ministerul Sanatatii a finalizat proiectul de lege care include coplata si asteapta dezbaterea publica inainte de votul Parlamentului.
O vizita la medicul de familie ne va costa 5 lei, una la specialist 10 lei, iar o analiza de laborator 1 leu. Un asigurat va plati maxim 600 de lei pe an, dupa care va fi scutit de coplata serviciilor medicale. Prevederile ar putea intra in vigoare la 1 iulie 2010.Reprezentantii ministerului spun ca masura va aduce fonduri de aproape 171 milioane de euro, care vor fi folositi de catre furnizorii de servicii medicale pentru imbunatatiri si investitii.
Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, vede in coplata un mod de control al cheltuielilor nejustificate, astfel „Prin coplata aveam posibilitatea controlului efectuarii sau neefectuarii unui serviciu medical, in conditiile in care exista servicii medicale raportate, dar neefectuate”, spunea, acum o luna, ministrul, citat de Gandul.
In afara programului de lucru al medicului de familie, o consultatie va costa 15 lei. Cei care cheama salvarea fara o urgenta major vor plati 20 de lei. O radiografie va costa 5 lei, iar o zi de spitalizare 10 lei.
„La stabilirea preturilor pentru tichetele de sanatate au fost luate in considerare valori din tari care au avut un parcurs similar Romaniei si care au introdus mecanisme suplimentare de plata a serviciilor medicale, ca de exemplu Estonia, Croatia”, spun reprezentantii ministerului, citati de Gandul.

Pacientii vor primi de la medicii de familie un tichet pe care este trecuta suma de plata si CNP-ul. Va trebui sa achite valoarea scrisa la una dintre casieriile create special.

Sursa

25 martie 2010 - Posted by | Sanatate

3 comentarii »

  1. pe moarte!!!!!!!!…..poate pe aerul pe care il respiram, pentru ca pe moarte platim oricum destule…..cel mai bine e sa nu te-nbolnavesti sau sa mori pentru ca oricum cei ce raman dupa noi platesc destule!………

    Comentariu de nina | 25 martie 2010 | Răspunde

  2. Tot atat, daca doctorii ar arata ca-n fotografie eu voi fi de acord sa platesc…

    Comentariu de sip | 25 martie 2010 | Răspunde

  3. […] Verona,Matilda,, Madalina,Andi,Diana Alzner, Carmen, Vania ,Gabi ,Manole ,CELLA ,Mirela,Oana ,Ghiocel07,  Theodora0303 si tuturor celor  care sunt fericiti sau vor sa […]

    Pingback de O perioadă se încheie cu un premiu « Elisa-gradina mea de vis | 26 martie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: