Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cardul National de Sanatate

Astazi am auzit la ProTv ca din 1012 vom detine Cardul National de Sanatate. Vom merge cu el la medicul de famile, la farmacie, la spital.

„Cartela le va spune cadrelor medicale daca platim sau nu asigurare, dar si ce diagnostice am primit de-a lungul anilor. Cardul national de sanatate va fi obligatoriu pentru fiecare cetatean roman, fie asigurat, fie neasigurat.

Cei neasigurati, fie ca-l prezinta, fie ca nu, vor beneficia de ajutorul medical numai in situatii de urgenta. Ceilalti vor dovedi cu el ca au dreptul si la alte ingrijiri.

Cardul va avea un cip electronic unde vor fi stocate date despre istoricul medical al posesorului. Trebuie spus ca acesta nu va contine acceptul pentru donarea de organe.

O data cu cardul, fiecare unitatea sanitara, medic de familie, specialist sau farmacie va avea un dispozitiv prin care va trece cartela. Toate datele, de la prescriere de medicamente pana la un diagnostic, vor fi transmise casei de asigurari, iar in timp va fi creata o fisa electronica a pacientului. Cardul medical nu este transmisibil si va fi valabil intre 2 si 5 ani.

Toti romanii vor avea cardul national de sanatate pana in 2012.

Acesta va contine pe langa nume si prenume, un numar de identificare a posesorului, altul decat codul numeric personal. In plus, va avea un cip pe care vor fi trecute si alte date medicale ale omului: grupa de sange, informatii privind eventualele alergii, date referitoate la posibile tratamente cu medicamente anticoagulante.

Detinatorul cardului trebuie sa il prezinte la doctor, la spital sau la farmacie, iar toate serviciile medicale vor fi inregistrate in sistemul informatic al casei de asigurari.

In toamna, autoritatile vor incepe licitatia propriu-zisa pentru implementarea sistemului. Datele personale vor fi luate de la evidenta populatiei, iar cele medicale de la doctor.

Ne vom putea lua cardul medical de la casele de asigurari, unde vom lasa cel mai probabil pentru el o suma modica, spun autoritatile, care nu au stabilit inca o cifra.”

Sursa

Anunțuri

19 Iulie 2010 - Posted by | Card, Sanatate

3 comentarii »

 1. Sper sa fie cu adevarat ceva bun caci asa sunt si viniete pentru masini care cica platesc drumurile si stim cu totii starea lor, in occident aceste viniete sunt doar pentru autostrazi, in Ro pentru drumurile nationale ;).
  Macar de ar scuti acea faimoasa spaga.

  Comentariu de yafa | 19 Iulie 2010 | Răspunde

 2. @yafa-lasa-ma sa fiu pesimista in ceea ce priveste utilitatea acestui card de sanatate la noi. Numai cand ma gandesc ca urmeaza o licitatie si achizitionarea unor aparate si deja am un dubiu. Este valabil 2-5 ani. Informatiile in aceasta perioada unde se stocheaza? Dupa mine sunt multe semne de intrebare, care poate se vor lamuri pe parcurs.

  Comentariu de ghiocel07 | 19 Iulie 2010 | Răspunde

 3. Si eu am auzit stirea la Pro tv si am citit stirea.In primul rand analizati situatia economica dezastruoasa care guverneaza tara cu GUVERNUL BOC.Sanatatea si guvernarea lui Boc se aseamana???Am dreptate??Daca autoritatile P.D.L-iste incep licitatiile in toamna,in mod cotegoric va castiga tot o S.C din clica P.D.L-ului.Am dreptate???Ce urmareste de fapt astia din Min.Sanatatii(P.D.L) prin acest Card National de Sanatate???Sa va mai suga niste BANI atunci cand,ridicati Cardul National de Sanatate,invocand ca au avut prea multe cheltuieli.Ia sa vedeti voi ca o sa-mi dati DREPTATE.S-au poate NU.

  Comentariu de Nica Gabriel | 19 Iulie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: