Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Plante care purifica aerul

Din ciclul, primite pe mail.

Daca vreti sa aveti aer curat in camera in care stati si chiar mai putin praf, e bine sa tineti in incapere anumite plante. Un studiu NASA vorbeste despre cateva plante in ghiveci care nu trebuie sa lipseasca din locuinta nimanui

Iata care sunt cele 10 plante minune care pot fi o arma impotriva poluarii:

1. Iedera este de departe cea mai recomandata planta cand vine vorba de poluare. Se spune ca ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

2. Cactusul absoarbe gazele nocive si genereaza oxigen pur. De aceea se recomanda sa-l pui langa televizor, fiindca absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, aaa ca si dormitorul e un loc bun pentru ei.

3. Anthuriumul elimină amoniacul care se aduna in incaperi, mai ales in bucatarii.

 

4. Dracena actioneaza impotriva compusilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminati de diferite spume folosite la fabricarea mobilei si de picturi.

5. Crassula (arborele de jad) se spune că aduna energiile negative din camere. Asa ca, daca stii ca esti o persoana agitata, nervoasa sau suparat, pune-ti o Crassula in camera si sigur te vei linisti.

6. Crizantemele sunt bune de pus intr-o camera unde tocmai ai vopsit ceva fiindca absoarbe vaporii.

7. Palmierul Doamnei se potriveste de minune in bucatarie, fiindcă absoarce amoniacul prezent in produsele de curatat vasele

8. Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta sa fie tinuta in incaperile in care se afla sobe.

9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe in 24 ore pană la 95% din monoxidul de carbon prezent in fumul de tigara. Nu este o plantă pretentioasa.

10. Ficusul. Desi este cunoscut faptul ca plantele purifica aerul, putini dintre noi stiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida „ascunsa” in tapet, mobila sau zugraveala. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile in care exista mocheta, pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Aceste informatii sunt primite pe mail, nu stiu daca sunt adevarate, asa ca nu va transformati casa in sera.

11 octombrie 2011 - Posted by | Diverse, Sfaturi utile

3 comentarii »

 1. Eu am doua crasulla in dormitor, ficus tot in dormitor, clorophitum pe hol, crizantele in fereastra (afara), iar cactus se zice ca nu-i bine sa tii in casa, nuj de ce 😦 dar am unul exact ca cel din poza si are si trei pui mari pe el 🙂

  Comentariu de Elisa | 12 octombrie 2011 | Răspunde

 2. Vorba zicea ca cactusul aduce ghinion. Eu am 6 in casa, incep sa-mi explic anumite chestii 😀

  Comentariu de Alina | 14 octombrie 2011 | Răspunde

  • Eu stiam ca plantele curgatoare aduc ghinion. Cand am plecat in concediu ne-a taiat calea o pisica neagra, pobabil de aia a plouat la Viena 🙂

   Comentariu de ghiocel07 | 14 octombrie 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: