Statiunea de schi Haute Nendaz
Statiunea de schi Haute Nendaz este de mare capacitate, linistita, eleganta renumita fiind cea mai mare zona schiabila din Elvetia. Exista peste 400 km de partii de schi, gata sa fie exploatate din octombrie pana in mai. Am citit ca statiunea desi este foarte mare nu este suficient de mult promovata de catre principalele companii de vacanta din Europa. Orasului este plin de viata, fara a fi zgomotos. Se spune ca Haute Nendez este una dintre cele mai ieftine statiuni din complexul celor 4 Vallees (Mont-Fort, Verbier, Bruson, şi Tzoumaz), este o statiune unde traditionalul se impleteste perfect cu modernul. In Haute Nendaz exista partii pentru toata lumea, atat pentru incepatori dar mai ales pentru avansati. Si daca se doreste o schimbare de ritm, la Nendaz sunt peste 100 km de poteci pentru drumetii, rachete de zapada si trasee de schi, se poate practica snowbord, sanius, parapanta, alpinism pe gheata. Nendaz are un centru de schi pentru copii, biblioteca, jocuri, cresa, patinoar. Pentru reancarcarea bateriilor dupa activitate depusa peste zi, exista o multe restaurante atat in Nendaz cat si satele din jur, unde se pot servi specialitati locale, stropite din belsug cu vinuri din cramele din zona, totul pe muzica traditionala. Si acum cateva imagini din statiunea Haute Nendaz.
In Haute Nendaz se ajunge din orasul Sion pe un drum in panta impecabil
Si pentru ca am fost acolo am gasit o marturie la fata locului
de unde am privit in zare si am dat de o imagine superba
asupra orasul Sion, viilor de pe dealuri si o retea de drumuri in serpentina care urca pana la ultima casa
La inceput de octombrie dupa zile foarte frumoase de toamna, peste noapte s-a lasat gerul si la prima ora semnele erau vizibile pe culmile muntilor.
Un hotel traditional pe afara dar elegant in interior si culmea deschis chiar daca nu erau prea multi turisti. Curatenie, lenjerie impecabila, un grup sanitar de multe stele. Receptionera foarte amabila chiar daca probabil eram printre putinii turisti din hotel.
Imagine din balconul hotelului spre altele din jur, multele case de pe deal si parcarile ordonate
Daca sunt indicatoare, este usor de gasit ceea ce cauti
Asa arata o statiune intr-o tara civilizata. Hoteluri, verdeata, flori, ceata, masini, parcari, curatenie…
Frig, frig, dar florile zambesc a primavara
Si pentru ca in statiune sunt si cladiri noi nu numai vechi, iata o mostra integrata perfect in peisaj
Dupa o zi de schi, un popas la taverna din statiune
Asa arata un sens giratoriu la munte
in stanga centrul de informare. Remarcati cata liniste si ordine….
Doi caluti stau de straja si asteapta turistii
Rosul muscatelor inveseleste atmosfera mohorata de dimineata
Pentru o buna orientare, indicatoare la fiecare colt de strada spre locatia cautata. Din nou flori colorate.
Nici n-ai zice ca esti in varf de munte
Alt sens giratoriu, cateva hoteluri, restaurante, pizerii, cafenele, magazine cu suveniruri, magazine cu haine groase de iarna sau cu echipament de schi. De remarcat multitudinea de drapeluri arborate la fiecare locatie.
Cam asa trebuie sa atare o statiune. Adica un adevarat oras pe creste de munte. Nu este suficient sa fie cateva cabane, doua-trei partii de schi, o bisericuta, o telegondola si un drum impracticabil iarna…. Si ne miram de ce din ce in ce mai multi romani merg la schi in Austria sau mai nou in Elvetia? Cred ca nu este cazul.
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns