Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Nu te da batut niciodata, mereu vei invinge!

Cand dam de greu primul instinct este sa ne dam batuti, sa spunem „gata nu mai pot”. Am primit de la Violeta un mail interesant. Multe celebritati, au stiut sa mearga mai departe atunci cand au avut esecuri in viata. Si au reusit!

Van Gogh a vandut un singur tablou pe perioada vietii lui. Si acesta surorii lui, pe un pret infim. Asta nu l-a oprit, insa, sa picteze peste 800 de tablouri.

In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: „Nu vei ajunge nicaieri, fiule. Mai bine te-ai intoarce la condus camioane”.

Beethoven a fost considerat de catre profesorii sai fara nicio sansa ca si compozitor. Nu i-a ascultat insa si a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

Albert Einstein nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind „incet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna in vise prostesti”. A fost exmatriculat de la scoala si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totusi, a invatat să vorbeasca, sa citeasca si chiar sa faca putina mate, nu?

Michael Jordan si Bob Cousy au fost dati afara din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: ” Am esuat de nenumarate ori in viata. De aceea am reusit.”

Un expert spunea despre Vince Lombardi că: „Poseda cunostinte despre fotbal minime si o totala lipsa de motivatie.”

In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agentii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, „Mai bine ai invata sa fii secretara sau ti-ai gasi un sot”. Sunt sigura ca stiti ca Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum, cine are habar cine a fost Emmeline Snively?

Winston Churchill a ramas repetent cand era pe clasa a 6-a. De fiecare data cand a candidat a fost infrant, pana cand a împlinit 62 de ani si a devenit Prim Ministru. El a scris mai tarziu: „Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”

Sigmund Freud a fost huiduit pe scena cand si-a prezentat pentru prima oara ideile comunitatii stiintifice din Europa. S-a intors la biroul lui si a continuat sa scrie.

Charles Darwin a renuntat la cariera in medicina si catre tatal sau i-a spus: „Nu-ti pasa de nimic inafară de prins caini si sobolani.” In biografia lui, Darwin a scris: „Am fost considerat de tatal meu si de toti profesorii ca un baiat foarte obisnuit, de fapt chiar mai jos decat standardul mediu de inteligenta.” Cu siguranta, a evoluat.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el ca „e prea prost ca sa învete ceva”. A fost concediat de la primele doua joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a facut 1000 de inventii lipsite de succes, inainte de a reusi sa inventeze becul. Intrebat de un reporter cum s-a simtit sa esueze de 1000 de ori, Edison a spus: „Nu am esuat de 1000 de ori. Becul a fost o inventie cu 1000 de pasi.”

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar, pe motiv ca nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pana sa construiasca Disney Land-ul. Dealtfel, propunerea parcului a fost refuzata pe motiv ca nu ar atrage pe nimeni.

La 21 de ani, actritei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de catre un director de casting ca are capul prea curbat, ca nu e destul de frumoasa si ca nu e indeajuns de fotogenica pentru a face un film. A respirat adanc si si-a zis: „In regula. Atunci cred ca trebuie sa fac totul in felul meu”. Dupa ce a facut 100 de filme, in 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizarile de-a lungul Activitatii.

Charlie Chaplin a fost initial refuzat de catre studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia ca n-are voce si ca nu poate sa cante deloc. Parintii vroiau ca el sa devina un inginer.

Cand Pablo Casals a implinit 95 de ani, un reporter l-a intrebat „Domnule Casals, aveţi 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce inca mai exersati 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a raspuns: „Pentru ca inca cred ca fac progrese.”

15 noiembrie 2011 - Posted by | Diverse

4 comentarii »

  1. Tu esti o INVINGATOARE ,stiu asta ! Si asta doar pentru ca ai pe langa tine un barbat puternic … si modest !

    Comentariu de sip | 17 noiembrie 2011 | Răspunde

  2. Superbe toate acestea! Ma gandesc ca in fiecare zi se fac asemenea rautati, gratuite de cele mai multe ori, unor copii aflati in plina crestere si formare…

    Comentariu de Loredana | 22 noiembrie 2011 | Răspunde

  3. Best !

    Comentariu de flaviusmersan | 17 iunie 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: