Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Cum ar fi viata noastra fara banalul FERMOAR?

V-ati pus vreodata intrebarea cum ar fi viata noastra fara banalul FERMOAR? Un accesoriu folosit de noi toti si sarbatorit astazi de Google intr-un mod foarte ingenios. Creatorul fermoarului este Gideon Sundback si este comemorat la 132 ani de la nastere cu un logo simpatic: un fermoar care desparte in doua logo-ul Google. Daca tragi cu mousul de cheita se deschide o pagina dedicata lui Gideon Sundback si fermoarului.

Gideon Sundback este cel care s-a apropiat cel mai mult de fermoarul din zilele noastre, el fiind inventat de fapt in 1851 de Elias Howe care a creat un instrument care semana cu fermoarul de azi, dar nu se inchidea foarte bine.

 

Pe urma americanul Whitcomb Judson a pus la punct un fermoar, care ramanea insa inchis, spre deosebire de acela al lui Howe care se deschidea. Ideea de fermoar a fost a lui Judson care se uita la un prieten ca se lega greu la sireturi. Gideon Sundback in 1914 a inventat varianta imbunatatita a fermoarului, aceasta fiind prima varianta care seamana cu fermoarele de astazi adica cel cu dintii care se intrepatrund.

La inceput, fermoarele create de Gideon Sundback au fost folosite la inchiderea cizmelor si pungilor cu tutun, urmand a fi folosite la hainele trupelor americane din Primul Razboi Mondial la costumele de zbor, mai tarziu la haine, genti, incaltaminte, articole de sport.

 Sursa

24 aprilie 2012 - Posted by | Aniversare | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: