Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Am descoperit inca o zi aniversara

Daca considerati ca nu erau destule sarbatori la noi, aflati ca am mai descoperit una. Ziua Covrigului….. Da, ati citit bine, ziua covrigului. De unde si pana unde, nu stiu. Stati sa dau o cautare…..

Cea mai veche mentionare a vestitului covrig dateaza din anul 610 dupa Hristos si apare in scrierile vremii, prin sudul Frantei. Pe vreme aceea calugarii coceau aluatul in benzi subtiri si lungi impletite sub forma unor maini pregatite pentru rugaciune.

De fapt covrigul chiar isi merita o zi aniversara. Este produsul cel mai cautat pentru rontaiala in drum spre scoala, in drum spre locul de munca sau de ce nu langa computer.

 

Cand treci pe langa o covrigarie este imposibil sa nu-ti ia nasul mirosul de covrigi proaspeti cu sare, mac sau susan. Traiasca COVRIGUL! Si inca ceva, este si un produs international. L-am intalnit in Austrie,

in Germania, in Italia,

in Spania, in Cahia, in Ungaria…..Nu am fost peste ocean, dar sigur este prezent si acolo. N-am sa uit niciodata aceasta zi, coincide cu ziua sotulu meu 🙂 adica in 26 aprilie…..


27 aprilie 2012 - Posted by | Sarbatori | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: