Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Jocurile Olimpice de vara 2012 – Londra

Astazi este programata deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de vara de la Londra, la ora 23,00 (ora Romaniei), pe Stadionul Olimpic din Londra, Va avea loc un spectacol grandios si defilarea delegatiilor tarilor participante. Drapelul Romaniei va fi purtat de jucatorul de tenis Horia Tecau.

Plasata sub egida reginei, deschiderea JO se defasoara in fata multor sefi de stat si de guvern, a cca 80.000 de spectatori de pe stadionul din Stratford din estul Londrei, dar si in fata a peste un un miliard de persoane din fata televizoarelor.

Grandiosul spectacol a fost conceput de regizorul Danny Boyle, posesor a opt premii Oscar.

In aceasta editie a JO vor participa peste 10.000 de sportivi care se vor intrece in 36 de discipline sportive. Romanian participa cu 103 sportivi care vor concura pentru medalii la 15 probele sportive (atletism, box, canotaj, ciclism, scrima, gimnastica, judo, kaiac-canoe, tir, natatie, tenis de masa, tenis de camp, polo, haltere si lupte) ale Olimpiadei de la Londra. Din pacate la gimnastica este o problema medicala de ultima ora…..

Se stie ca fotbalistul englez, David Beckham, va aduce torta olimpica pe stadion, dar ramane mister in ceea ce priveste aprinderea flacarii (se presupune ca un membru al familiei regale) si amplasarea acesteia. Flacara Olimpica va sta aici pana pe 12 august cand va pleca spre Atena dupa care incepe o lunga calatoria spre Brazilia, pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Binenteles ca Google este prezent la JO!

27 iulie 2012 - Posted by | Sport | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: