Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Statiunea turistica Voineasa

Zona Obaria Lotrului – Voineasa face parte dintr-un proiect de amenajare a unuia dintre cele mai moderne domenii schiabile din Europa, a carui valoare de investitie este de 28 de milioane euro.

„Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa, judetul Valcea” este un proiect initiat si realizat sub coordonarea Consiliului Judetean. Acesta prevede construirea a 5 partii de schi in lungime totala de 5 Km, instalatii de transport pe cablu pentru persoane: o telegondola, un telescaun, doua teleschiuri, un babyski la baza partiei, echipamente pentru producerea zapezii artificiale, instalatie pentru iluminatul nocturn al partiilor de schi, amenajarea refugiu Salvamont la cota 1975 m si dotarea lui, alimentare cu apa si statie de epurare pentru intreaga zona, amenajarea si dotarea spatiului administrativ, grupuri sanitare si o parcare etajata la baza partiei de aproximativ 400 de locuri (sursa).

Cateva fotografii din zona:

Accesul in staţiune se face de pe Valea Oltului, trecand prin Brezoi si Voineasa. Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania, este inchisa iarna, iar drumul ce leaga Obarsia Lotrului de Petrosani este impracticabil iarna din cauza zapezii depuse pe carosabil. Nici vara nu este mai bine….drumul fiind desfundat.

 

15 august 2012 - Posted by | Romania | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: