Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Red Bull X-ALPS 2013 si Toma Coconea

In data de 7 iulie, 32 de atleti din 21 de tari vor lua startul de la Salzburg avand ca punct de sosire Monaco. Sunt 1.031 km, din Salzburg pana in Monaco si se parcurg numai cu parapanta sau pe jos. Printre sportivi se afla si Toma Coconea, romanul din Petrosani care a participat la toate editiile Red Bull X-Alps organizate pana acum.

Traseul de 1.031 km este cu 200 km mai lung decat cel din 2011, iar temerarii vor traversa unele dintre cele mai provocatoare si ostile zone din Alpi. Cursa incepe la Salzburg, de aici se pleaca spre sud-est spre masivul Dachstein (2.995 m) si apoi spre vest prin parcul national Hohe Tauern avand ca punct de referinta varful Wildkogel (2.224 m). Se trece apoi prin spatiul aerian de la Innsbruck spre Garmisch-Partenkirchen si Zugspitze (2.962 m), cel mai inalt munte al Germaniei.

Traseul se continua in Italia, prin Tirolul de Sud, se trece de Sulden in regiunea Ortler si apoi spre vest, pentru una dintre cele mai lungi si dificile etape, pana la Interlaken in Elvetia. Apoi se merge spre sud spre Oberland in Muntii Matterhorn (4.478 m), aceasta fiind cea mai spectaculoasa parte a traseului. Pentru atletii ramasi in cursa, batalia devine una tactica in momentul in care traverseaza Mont Blanc (4.810 m),

inainte sa porneasca spre sud spre Alpii Maritimi si punctul de sosire de la Monaco.

Sursa

Foto

16 martie 2013 - Posted by | RedBull X-Alps | , ,

2 comentarii »

  1. pfoa, ce mananca astia de reusesc asa ceva?

    Comentariu de andreea | 18 martie 2013 | Răspunde

    • Nu stiu Andreea, dar am urmarit in 2011 pe sit-ul Red Bull X-ALPS tot parcursul din Salzburg pana in Monaco si a fost ceva foarte interesant. Sper sa pot si anul acesta sa urmaresc cursa, chiar este spectaculos.

      Comentariu de ghiocel07 | 20 martie 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: