Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

De la Rostock la Malmo

Dupa o zi de Berlin, dimineata plecam la Rostock sa ne imbarcam pe Ferry: Prins Joachim al companiei Scandlines spre Gedser in Danemarca. Pentru ca sotul meu nu a scapat de gura mea, am plecat mult mai devreme decat isi planificare, eu sunt mereu prevazatoare si adepta teoriei, mai bine sa astept eu, ca vaporul sigur nu asteapata….

Si bine am facut, Rostockul este un port urias, cu autostrazi peste autostrazi, cu multe firme de transport, vapoare care vin si pleaca fiecare de la dana bine stabilita. In sfarsit gasim locul de imbarcare, mai facem o tura cu masina si la ora stabilita ne prezentam cu rezervarea facuta pe internet sa luam biletul pentru Ferrybot.

Este un bilet combinat: Rostock-Gedser si Helsinger-Helsimborg, destinatia finala fiind Suedia. Bagam pe Sofronel in “burta” vaporului si noi urcam pe puntea superioara sa facem cateva fotografii.

Timpul este complet nefavorabil, este inorat, bate vantul si ploua marunt.

Cu tot echipamentul de pe noi, nu stam prea mult pe punte,

intram sa facem un tur al magazinelor si cafenelelor dupa care ne asezam cuminti pe fotolii si asteptam acostarea vasului  in Gedser.

Ne urcam in masina, coboram

si ne continuam drumul in tromba spre Helsinger, pe bilet fiind trecuta ora de imbacare pe alt ferry spre Helsimborg.

Sunt portiuni de autostrada dar si de drum national, asa ca ne dam seama ca timpul este insuficient. Peisajul este superb, localitatile prin care trecem la fel, dar gandul nostru este sa prindem ferrybotul. La un moment dat apare in fata noastra o masina de Suedia si ne tinem dupa ea fiind siguri ca are aceeasi destinatie cu noi.

Pe suta de metri urcam pe vapor noi si alti cativa intarziati si plecam.

Sotul meu face fotografii pe o ploaie torentiala,

iar eu stau si privesc la calatorii care-si fac provizii de pe vapor. Am impresia ca bauturile si dulciurile sunt mai ieftine decat pe uscat.

Nici nu ne dezmeticim bine si suntem deja la destinatie. Aici in loc sa ne tinem dupa autoturismele care ieseau pe culoarul destinat lor, din gresala o luam dupa un Tir, care are culuar special de iesire din “vama”. Un individ imbracat in uniforma ne intreaba unde mergem, ce facem acolo si de unde venim. Saluta policos si ne face semn sa plecam. Dupa cativa metri dam de o bariera, ne intoarcem, ne cerem scuze ca nu am inteles, individual nu se supara si ne explica sa mergem ca se ridica bariera in fata noastra. Deja faceam scenarii legat de trecerea romanilor prin tarile civilizate…..

Am scapat cu bine, am trecut prin 3 tari, am traversat o Mare intr-o singura zi. Satisfacuti pornim spre  Malmo, unde aveam sa inoptam.

Publicitate

31 mai 2013 - Posted by | Suedia | , , , , ,

Un comentariu »

  1. Da orasu MALMO e foarte frumos am fost inainte de craciun elumina cu f multe becuri super nu ratati aceasta tara imi place

    Comentariu de chifan-mafta | 11 martie 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: