Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Inca o modificare a Legii privind asigurarea obligatorie a locuintei

O Lege data in 2008 a fost actualizata, modificata, completata de nu mai stiu cate ori. Si in final a iesit o nebunie…..

In Monitorul Oficial nr. 456, din data de 24 iulie 2013, a fost publicata Legea nr. 243/2013 prin care se aduc modificari si completari importante Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Astfel, principala noutate adusa de Legea nr. 243/2013 consta in abrogarea alineatelor (7) si (9) ale articolului 3 din Legea nr. 260/2008, care stipulau ca “nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie“.

In consecinta, ca urmare a acestei modificari, proprietarii de locuinte vor fi obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) chiar daca acestia au deja incheiata o polita de asigurare facultativa care acopera aceleasi riscuri.

Nerespectarea de catre proprietarii de locuinte a obligatiei de incheia polita de asigurare obligatorie reprezinta contraventie si este sanctionabila, conform modificarilor aduse prin Legea nr. 243/2013, cu amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei.

Constatarea acestei contraventii si aplicarea amenzilor se va face de catre personalul de specialitate din cadrul primariilor.

Sursa

26 iulie 2013 - Posted by | Asigurare | ,

Un comentariu »

  1. cei din guvern mai au ceva de modificat in legilatie pentru a mai stringe bani la buget???de ce inchid si vind centre industriale,agricole.etc. in loc sa ia masuri de dezvoltare economica a tot ce este Romanesc!!! RUSINE!

    Comentariu de danaila constantin | 5 august 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: