Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Palatul Zwinger din Dresda

In apropiere de Semper Opera se afla Palatul Zwinger, construit in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea, la ordinul lui Frederic Augustus, Elector de Saxonia. Constructia este inaugurata in 1719 desi nu era terminata. Dupa 17 ani de munca, in anul 1728 Palatul este terminat in intregime. In 1945 Palatul a fost bombardat, mare parte din el fiind distrus. Reconstruirea s-a facut pastrand stilul vechi dupa desene si fotografii.

Palatul are forma dreptunghiulara, este alcatuita din sase pavilioane, legate intre ele prin galerii iar in mijloc este o mare si eleganta curte.

Cele mai frumoase pavilioane sunt Glockenspielpavillon

si in partea opusa Wallpavillon (in mijloc)

in dreapta este Französischer Pavillon iar in stanga Mathematisch-Physikalischer Salon. Latura estica este ocupata de Semperbau, o aripa adaugata după construirea Operei Semper.

Aici este organizata Galeria Vechilor Maestri si Muzeul de Istorie Militara, cu o bogata colectie de arme si armuri.

Pe latura de sud-vest se afla o lunga galerie pe cu o terasa deschisa, cu statui de-o parte si de alta, in mijlocul careia se gaseste Kronentor (Poarta Coroanei). Aceasta este poarta principala de intrare in Palat.

Intre Kronentor si Glockenspielpavillon, se afla Porzellansammlung, adica Colectia de Portelanuri care detine  exponate din portelan chinezesc, japonez si de Meissen. Pavilioanele sunt legate prin galerii iar in mijloc este curtea interioara, frumos organizata.

Deasupra portii se inalta un pavilion in stil baroc, decorat cu motive aurite si care are forma unei coroane. Dupa cum se vede poarta este in restaurare.

Noi am intrat pe o scara laterala care duce direct la Glockenspielpavillon

Din pacate la ora matinala la care am fost noi, Palatul era inchis, dar oricum nu aveam timp pentru vizitat. Dresda merita mai mult decat o dupa masa si o dimineata. Mi-a placut foarte mult, este impresionant. Cateva detalii…..

..

Am coborat pe aceleasi scari pe care am si urcat, am mai aruncat o privine in jur si ne-am indreptat spre parcare.

Daca la inceput Palatul Zwingger era folosit pentru ceremoniile de la curte, astazi el este un obiectiv turistic apreciat in Dresda si care gazduieste multe expozitii, galerii si muzee.

Reclame

15 august 2013 - Posted by | Dresda |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: