Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Muzeul aurului din Brad – partea II-a

Pe langa exponatele din tara, sunt expuse si peste 800 de exponate care provin din alte tari. Acestea sunt organizate pe anumite criterii: notiuni generale despre minerale, proprietati fizice dupa care pot fi determinate, compozitia chimica: sulfuri metalifere, saruri halogenate, oxizi, saruri oxigenate (carbonati, sulfati, silicati, etc).

Compozitie chimica,

elemente native,

culoare,

duritate,

Cateva dintre aceste minerale au fost identificate pentru prima oara in lume in zacaminte din Romania. Muzeul gazduieste si o colectie de mineralogie, colectie ce cuprinde minerale descoperite si descrise pentru prima data in Romania (nagyagit, silvanit, telur, pseudobrookit etc.) si o colectie de agate din Romania.

Dintre esantioanele deosebite se remarca octaedri de fluorit de culoare verde deschis de la Cavnic, diamante din Africa de Sud, cristale cubice de pirit cu muchia de 10 cm. Si acum cateva exemplare deosebite

Un muzeu cu exponate deosebite, unic in Europa, vizitat de turisti romani si staini la un cost modic. Daca sunteti prin zona chiar merita efortul de a ajunge in orasul Brad, Judetul Hunedoara pentru a-l vedea.

Publicitate

21 august 2013 - Posted by | Brad | , , , ,

Un comentariu »

  1. […] într-un registru de vizitatori este din data de 4 iulie 1912, dată ce atestă existența Muzeului Aurului din Brad, care avea deja căteva sute de exponate. Colecția a fost completată mereu cu noi […]

    Pingback de Vizită în HD: Muzeul Aurului din Brad « Ghiocel07 | 21 mai 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: