Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

La plimbare prin Praga

Este a cincia oara cand ajungem in Praga. Un oras in care este absolut necesar sa stai cateva zile sa poti spune ca ai vazut ceva. Eleganta, grandoarea, frumusetea, diversitatea, restaurarea, curatenia, aglomeratia sunt cateva cuvinte care caracterizeaza capitala Cehiei. Din pacate autostrada de la Viena la Praga este ceva ce nu am intalnit pana acum. In mare parte betonata si se merge pe ea ca pe urme de senila. Te scutura din toate incheieturile si sunt numai cca 280 km….

Nu am gasit inca explicatia, poate exista ceva legat de altitudine, de natura solului, de trafic. Nu cred sa se fi stricat chiar pe toata distanta mai ales ca nu este foarte veche. Voi studia problema, iar daca are cineva o explicatie sunt foarte curioasa sa aflu. Desi aveam cazarea retinuta pe Booking, avem si adresa bagata in GPS nu a fost usor sa gasim hotelul, cu atat mai mult cu cat ploua cu galeata.

Praga este impartita in sectoare, dar foarte interesant ca acestea sunt dispuse destul de haotic. Acum esti pe Praga2, acum esti pe Praga7. In plus strazile sunt foarte lungi, cu numere pana la 1800-1900. Ne-am invartit putin (poate chiar mai mult) pana am reusit sa ne cazam dupa care am plecat sa cautam “casa care danseaza”. Din nou avem surpriza ca GPS-ul sa nu ne duca unde vrem noi. In cele din urma renuntam si incercam sa ajungem la Podul Karluv (Podul Carol), sa trecem Vltava si sa ajungem in partea veche a orasului. Si cautarea a fost anevoioasa, dar si parcarea. Vorba provesbului, totul este bine cand se termina cu bine. Gasim podul, gasim parcare…..nu avem coroane.

Schimbam cativa euro in corone cehesti la o casa de schimb si plecam linistiti spre Podul Carol.

Aici, turisti foarte multi, de toate nationalitatile, culorile si trasaturile. Ploaia si frigul care au pus stapanire pe Praga (am fost la sfarsitul lui mai) nu-i impiedica sa se plimbe, sa fotografieze, sa cumpere suveniruri sau sa stea la o terasa. Cel mai vandut produs este umbrela si poncio de plastic in toate culorile. Spre norocul meu am adus cu mine si haine “de iarna” asa ca plimbarea nu a fost chiar neplacuta. Daca luam fular si manusi era si mai bine 🙂 Ajungem in Piata centrului vechi (Staromestka)

pe care am vizitat-o in amanunt in 2011 dar parca tot as fi stat acolo sa-mi clatesc ochii cu cladirile frumos restaurate.

Biserica Biserica Sf Nicolae sta semeata

iar la Turnul cu ceas, turistii asteapta ora exacta.

Aici pe langa multele magazinele cu suveniruri, la fel ca-n orice capitala europeana, am gasit si de-ale gurii de la sunca la protap

la secuiescul Kürtős kalács

Unele terase sunt pline

iar altele-si asteapta oaspetii. Binenteles totul este curat, aranjat, chiar daca ploua mocaneste.

Mai dam o tura, intram in buticuri dupa suveniruri dar si sa ne incalzim, facem fotografii la fel ca toti turistii echipati de ploaie si de frig.

In cele din urma, cu mainile inghetate si cu nasul rosu, facem stanga-n prejur si ne indreptam spre masina, strabatand din nou frumosul Pod Carol

Sofronel ne astepta cuminte, alaturi de multe alte surate.

Inca o dupamasa petrecuta frumos in ciuda frigului si a ploii mocanesti.

30 august 2013 - Posted by | Praga | , , , ,

3 comentarii »

 1. Frumos, calatorii placute!

  Comentariu de Ana Pelesca | 21 septembrie 2013 | Răspunde

 2. Splendide fotografii! Felicitari!
  Pentru mine, Praga este adevaratul ORAS! Niciun alt oras, cunoscut de mine, nu-l egaleaza, nici Parisul, nici Londra!

  Comentariu de Roger | 30 septembrie 2013 | Răspunde

  • La Londra nu am fost iar Parisul pentru mine este mult prea aglomerat. Am fost o singura data si mi-a lasat un gust amar.

   Comentariu de ghiocel07 | 30 septembrie 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: