Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Vizită în HD: Despre RMN, DEXA și Ecografie la H Medical Clinic

Și dacă tot am vorbit despre inaugurarea H Medical Clinic în Municipiul Hunedoara, (#vizitainHD) hai să spunem câteva cuvinte despre ce fac aparatele astea scumpe și sofisticate.

Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) este metoda de diagnosticare imagistică pentru depistarea afecţiunilor sistemelor nervos, musculo-scheletal, respirator, genital şi circulator. Investigaţia este minim invazivă, atraumatică şi neiradiantă, ce foloseşte un câmp magnetic cu intensitate mare şi radiogrecvenţa pentru obţinerea imaginilor multiplan de înaltă rezoluţie ale corpului uman, permiţând evidenţierea leziunilor cu precizie milimetrică. Prin RMN se pot investiga toate segmente anatomice: RMN cranio-cerebral, hipofizar, orbită, ureche, regiune gât (glanda tiroidă), cord, coloană cervico-dorso-lombo-sacrată, abdomen, pelvin, bazin osos, articulaţii coxofemurale, articulaţii sacroiliace, membre superioare și inferioare, angiografie RMN–pentru toate segmentele. Costul unui RMN pe segment este 400 lei.

DEXA – Dual Energy Xray Abbsortiometry – este o investigaţie imagistică de înaltă performanţă care foloseşte radiaţia X pentru determinarea densităţii şi a rezistenţei osoase, prin măsurarea gradului de absorbţie a radiaţiei emise RX şi dispersia acesteia pe segmentul examinat. Metoda de examinare DEXA este atraumatică şi este folosită intensiv în diagnosticul osteoporozei – afecţiune a sistemului osos ce duce la scăderea rezistenţei acestuia cu implicaţii imediate în creşterea riscului de apariţie a fracturilor sau a incidenţei afecţiunilor articulare. Examinarea DEXA durează aproximativ 5-15 minute în funcție de segmentul analizat. Aparatul efectuează preluarea de imagini prin intermediul unui braţ mobil de scanare care se deplasează în lungul corpului pacientului culcat pe masa aparatului. Braţul de scanare nu atinge pacientul în nici un moment al examinării.
Preţuri pentru examinarea DEXA la H-Clinic: osteodensitometrie 1 segment – 50 lei; 2 segmente – 80 lei; 3 segmente – 120 lei; tot corpul – 200 lei.

Ecograful este un aparat ce folosește emisia și captarea de unde de foarte mare frecvență pentru investigarea imagistică noninvazivă, atraumatică și non-iradiantă a diferitelor organe interne ale corpului uman. Cu ajutorul ecografului pot fi efectuate investigații pentru afecțiuni ale aparatului cardio-vascular, abdominale, ginecologice, urologice, senologice. Investigație disponibilă în cadrul Centrului Medical H-Medical Clinic: ecografie 2D/3D/4D; ecografie Doppler și cardio-vasculară. Imaginile se obțin în timp real, pe parcursul a cca 20 minute.

Informațiile sunt preluate dintr-un pliant oferit la receptie, pentru amănunte și programări aveți la dispoziție numarul de telefon 0354-800.081; 0354-800-082 sau adresa de e-mail programari@hclinic.ro.  În curând va fi disponibil și site-ul hclinic.ro, momentan în lucru. 

Încă o dată mulțumiri medicului Catrina Lup-Hărău și omului Carmen Hărău pentru că ne-au oferit posibiltatea de a vedea și afla lucruri interesante, dar mai ales pentru că aceste aparate performante le avem aici în județ, la noi acasă.

Ca să vedeți cum arăta spațiul închiriat de H Medical Clinic înainte și după amenajare, las imaginile să vorbească. Sunt imagini pe care le poate vedea oricine la fața locului, eu le-am luat de la Denisa.

h-medical-clinic-inainte-si-dupa-16-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-17-150x150 (1) h-medical-clinic-inainte-si-dupa-18-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-19-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-20-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-21-150x150 (1) h-medical-clinic-inainte-si-dupa-22-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-23-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-24-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-25-150x150 (1) h-medical-clinic-inainte-si-dupa-26-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-27-150x150 h-medical-clinic-inainte-si-dupa-041-150x150

19 mai 2014 - Posted by | Oameni, Recomandari, Sanatate | , , , , , , ,

3 comentarii »

  1. mi-a p;lacut sa asist la aceasta inaugurare deoarece zam aflat informatii noi cu privire la modul in care functioneaza aparaturile acestea. Laudabila investitia care va da sanse mai multe bolnavilor si loc de munca atator cadre medicale

    Comentariu de Vali Crintea | 20 mai 2014 | Răspunde

  2. […] Și dacă tot am vorbit despre inaugurarea H Medical Clinic în Municipiul Hunedoara, hai să spunem câteva cuvinte despre ce fac aparatele astea scumpe și sofisticate. – articolul integral […]

    Pingback de Cum a fost vizita în HD, ediţia 2014 | Denisa Bârgău ✿ | 20 mai 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: