Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

St. Pölten, cel mai mare oraș din Austria Inferioară

Ca de obicei luna iunie este luna în care mergem în vacanță. Adică luna în care plecăm de acasă să ne odihnim „util” în alță parte.

Anul aceasta am ales Austria Superioară cu ale sale multe lacuri: Traunsee, Wolfgangsee, Attersee, Mondsee, Fusschlsee, Irrsee, Wallersee, Grundlsee, Hallstattersee…..Cazarea binenteles este într-o localitate tot pe un lac, lacul Traunsee, cu numele Altmunster. Trebuie să fiu foarte atentă cu aceste denumiri, nu sunt chiat ușor de reținut. Dar păna aici am poposit o noapte la Viena și am făcut o plimbare de câteva ceasuri prin St. Pölten.

St. Pölten, cu peste 50.000 de locuitori și o suprafață de 110 km ² este cel mai mare oraș din Austria Inferioară. Situat la poalele Alpilor pe râul Traisen, orașul a fost locuit încă din vremuri străvechi, fiind considerat  unul dintre cele mai vechi orașe din Austria.

Situată în Piața Primăriei, clădirea primăriei (Rathaus) din St Pöltner adăpostește birourile primarului, senatul orașului și consiliul municipal, dar și un bine dotat centru de informare. De-a lungul timpului, primăria a avut numeroase funcții. A găzduit conducerea orașului, Oficiul de sare și de pâine. Mai târziu, aici a fost prima stație de pompieri, garaje pentru salvare, bibliotecă, muzeul și închisoarea municipală (prima fotografie).

Rathausplatz este cea mai mare piață a orasului, cu 6600 de metri pătrați. În 1349 primește numele de „piață”, în 1876, devine Piata Sfatului, iar între 1938-1946 „Adolf Hitler Square”. Numele de Rathausplatz este primit abia în 1955. Între 1988 și 1989, aici a fost construită o parcare subterană și acum este parte a zonei pietonale din St. Pölten.

St Pölten Hauptbahnhof este gara principală din St Pölten

Promenada Shopping City este cel mai mare centru comercial din St. Pölten.

Dorotheum, casă de licitații prezentă în Sankt Pölten de mai bine de 80 de ani. Aici se țin licitatii de mobilier vechi, portelan fin, ceasuri și bijuterii.

La o mică bârfă…..

St. Pölten, este un oraș pe lângă care am trecut de foarte multe ori, dar este prima dată când intrăm, dar nu și ultima. Chiar mi-a plăcut.

Publicitate

4 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

2 comentarii »

  1. […] După zile frumoase petrecute în zona Salzkammergut, am plecat spre casă, binențeles cu oprire la Viena. Cred că este pentru prima dată în mulți ani când stăm mai bine de o jumătate de ora în coloană pe autostradă, din cauza unui accident rutier, undeva în apropiere de St Polten. […]

    Pingback de Rainbow Parade s-a desfășurat sub mottoul “Proud by Choice” « Ghiocel07 | 3 iulie 2014 | Răspunde

  2. […] St Polten […]

    Pingback de Centrul de informare, un loc important pentru turiști « Ghiocel07 | 30 iulie 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: