Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Bad Ischl și dinastia de Habsburg

Bad Ischl este o cunoscută stațiune balneară montană din landul Salzburg-Austria, la confluența râurilor Traun și Ischl, fiind înconjurat de dealuri cu o vegetație de un verde intens.

Aici se află reședința montană a familiei imperiale austriece de Habsburg, numită Kaiservilla (sec. XVIII-XIX), locul unde la 28 iulie 1914 împăratul Francisc Iosif I a semnat declarația de război contra Serbiei, declanșând astfel Primul Război Mondial.

Orasul a fost înfiintat în 1262, deși exista unele semne că ar avea rădăcini mult mai vechi. Unele descoperiri datează din timpul roman, cum ar fi de exemplu o lespede care este în prezent integrată în peretele exterior al bisericii catolice parohiale. În 1656 orașul Ischl devine un important centru industrial pentru dinastia de Habsburg, prin exploatarea minelor de sare.

În 1820 orașul devine stațiune balneară, medicii au început să trimită aici persoane pentru cura de ape termale și odihnă. Tratamentul făcut de arhiducesa Sophie și soțul ei Carl, devine un succes, astfel că Ischl capăta statutul de „centru spa modern al monarhiei”. Vacanța de vară în Ischl devine o necesitate pentru o anumită clasă socială. Încep să se construiască hoteluri de lux și case de vacanță, infrastructura a fost îmbunătățită pentru a se potrivi nevoilor exigentelor personale.

Din 1849-1914 Ischl devine reședința de vară a împăratului Franz Joseph I. In 1853 Franz Joseph s-a logodit cu Elisabeth (Sisi), în clădirea „Seeauer house „, astăzi Muzeul orașăului. Ca un cadou de nuntă cei doi primesc o vilă construită în forma literei „E” de la Elisabeth, care a devine mai târziu Kaiservilla. Acolo Franz Joseph și familia sa au petrecut multe veri.

În plus prințesa primește în dar și Palatul de Marmură (Marmorschlössl), un castel în stil rustic, cu destinatie „casă de ceai”. Astăzi aici este Muzeul de Fotografie  al Austriei Superioare.

Stațiunea este tipică unui orașel de munte austriac cu străduțe înguste curate, unele pavate cu piatră cubică altele asfaltate dar toate impecabile și de-a dreptul fermecătoare.

Străzile din zona centrală sunt presărate cu o mulțime de magazine de haine, încălțăminte, bijuteri, ceasuri, dulciuri și alte delicatesuri, dar și florării cu aranjamente superbe.

Bad Ischl este o stațiune cu istorie bogată, familia casei de Habsburg punându-si amprenta prin arhitectura clădirilor care te introduce în epoca de glorie a Austriei, prin atmosfera relaxantă și plină de savoare.

Cu siguranță poți să petreci aici un sejur, fără să te plictisești. Și acum câteva fotografii din oraș. Panoramă de pe Kaiserin Elisabeth Brücke

Prin curțile localnicilor

Indiferent de vreme, trăsura te așteaptă pentru o plimbare romantică

sau dacă preferi ceva mai modern, trenulețul este mijlocul perfect pentru un înconjur al statiunii.

În parcul din fața Kongress und Theaterhaus

Kongress und Theaterhaus

O vilă superbă din zonă, într-un ambient la fel de superb.

Prin centrul orasului

Și nelipsitul leu…

Despre Kaiservilla voi povesti într-un post separat.

Publicitate

7 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , , ,

2 comentarii »

  1. […] Bad Ischl […]

    Pingback de Centrul de informare, un loc important pentru turiști « Ghiocel07 | 30 iulie 2014 | Răspunde

  2. […] cum vă spuneam în toată zona Salzkammergut se exploateaza sarea din cele mai vechi timpuri. Și cum austriecii sunt traditionali și se mândresc cu ceea ce au, […]

    Pingback de Sare din Bad Ischl și Hallstatt « Ghiocel07 | 12 august 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: