Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Mondsee (Lacul lunii)

Mondsee (Lacul lunii) este un lac din Austria Superioară din regiunea Salzkammergut, aflat în apropierea mai marelui lac Attersee.

Este unul dintre puținele lacuri din Austria care mai sunt încă private. Deși în 2008 proprietara Nicolette Waechter a anunțat scoaterea lui la vânzare, încă nu s-ar fi văndut. Lacul se întinde pe o suprafață de peste 10  km², adâncimea maximă este de 68 m și oferă o panoramă deosebit de frumoasă.

Pe malul lacului să tot stai, briza îți conferă răcoare deși apa se încălzeşte până la 26 de grade în timpul verii.

În partea de sud a lacului există un perete de munte numit Zidul Dragonului (drachenwand), foarte căutat de alpiniști dar și de iubitori ai drumețiilor montane.

Lacul este renumit datorită speciilor diverse de peşti, chiar și un pescar novice are parte de capturi serioase. Și pasionaţii de sporturi acvatice găsesc aici activităţi interesante, precum navigaţie, schi nautic, windsurfing şi scufundări. Celebrul parc acvatic „Alpenseebad Mondsee” este pe placul copiilor dar şi al părinţilor. Pe esplanada lacului se întinde un minunat parc, unde copii sub supravegherea părinților au la dispoziție foarte multe locuri de joacă. Am remarcat grija față de copii, de modul în care-și petrec timpul liber.

Aici, ca de altfel în toată zona lacurilor, bărcile sunt la mare căutare,

unii chiar tânjesc după o plimbare în larg

iar altii se mulțumesc cu o locomotivă 🙂

Provincia Salzkammergut, vestită pentru extracția de sare, deține o salbă de lacuri și mici stațiuni foarte căutate și apreciate de austrieci dar și de străini, fiind locul preferat de vacanță și de relaxare. Pentru mine plimbarea pe esplanada lacului Mondsee dar și prin orașul cu acelasi nume a fost foarte plăcută. Am avut plăcerea să vedem locul în care a avut loc cununia religioasă a „fam VonTrapp” 🙂 Dar despre toate acestea într-un post separat.

7 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

Un comentariu »

  1. […] orășel frumos dar farmecul lui este dat în special de așezarea pe malul lacului Mondsee și a existenței Bisericii St. […]

    Pingback de La plimbare prin Mondsee « Ghiocel07 | 19 iunie 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: