Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Castelul Ort din Gmunden

Castelul Ort din Gmunden a fost construit în 1080 de către Hartnidus de Ort. În decursul vremurilor, castelul a suferit tot felul de transformări iar în anii 1344 a fost cumpărat de către fratii Friedrich și Reinprecht I din Wallsee. Castelul rămâne în posesia familiei Wallsee până în anul 1483, cănd trece în posesia împăratului Frederic al III-lea.

Prin anul 1878 este cumpărat de un nepot al împăratului Franz Josef care a renunțat la titlul său și la toate avantajele casei imperiale habsburgice, trăind aici în anonimat sub pseudonimul de Johann Ort. Castelul a fost achizitionat în cele din urmă de catre împăratul Franz Josef I al Austriei în 1914. În prezent aici este un centru de studiu al Ministerului terenurilor și silviculturii și face parte integrantă din orașul Gmunden.

Vedere de pe esplanada Gmunden

Castelul Ort se află în mijlocul lui Lacului Traunsee, intrarea se face prin parcul Toscanepark, traversănd pe un pod de lemn până în mijlocul lacului.

Forma inițială a Castelului Orth

Curtea interioară este în formă de cerc, cu parter și un etaj, îmbogatit cu arcade care se sprijină pe stâlpi de marmură maronie.

Pe peretele din dreapta sunt încrustate semne de măsurare a adâncimii apei din lac la 1594

La primul nivel te poti plimba în voie, dar ușile sunt închise publicului. În schimb te însoțește culoarea și frumusețea florilor din jardiniere.

La parter se pot vedea câteva încăperi ce serveau diverselor activități mai mult sau mai puțin plăcute: camera de tortută, sala de sedințe, sala de audiențe. Peste tot esti însoțit de un ghid virtual, care oferă explicații în limba germana, pe monitoare de diferite dimensiuni. Tot aici este o mică dar cocheta capelă care te îmbie la meditație si rugăciune.

Fiecare rând de bancuțe are la margine biblia, folosită la slujbă. Aici au loc căsătorii religioase pentru tinerii dornici de intimitate, dar și cu noslagia timpurilor trecute.

Vedere spre esplanada din Gmunden

Încă o ședință foto

și părăsim castelul pe același pod de lemn care duce spre „Centru de studiu al Ministerului terenurilor și silviculturii”.

 Urmează o plimbare minunată în parcul din zonă (Toscanepark), dar despre asta într-un post separat.

9 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

Un comentariu »

  1. […] undeva în zona unui cartier de vile, de unde se vede o parte din esplanadă, Piața Primăriei, Castelului Schloss Ort  și binențeles lacului […]

    Pingback de Esplanada din Gmunden « Ghiocel07 | 18 iunie 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: