Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Rainbow Parade s-a desfășurat sub mottoul „Proud by Choice”

După zile frumoase petrecute în zona Salzkammergut, am plecat spre casă, binențeles cu oprire la Viena. Cred că este pentru prima dată în mulți ani când stăm mai bine de o jumătate de ora în coloană pe autostradă, din cauza unui accident rutier, undeva în apropiere de St Polten.

Nu am aflat ce s-a întâmplat dar totul s-a desfășurat destul de repede, astfel că atunci cănd am trecut prin zona cu pricina, autostrada era degajată, parcă nu se întâmplase nimic. Am ajuns la Viena, ne-am cazat, aveam rezervare prin Booking, partenerul nostru de nădejde și am plecat spre centru să ne facem plimbarea de seară.

Ca niciodată sâmbăta, foarte aglomerat, în plus circulația era oprită în zona Operei, unde parcam de obicei. Facem la dreapta, la stânga, iar la dreapta, ne zapăcește puțin Ioana (a se citi GPS-ul), dar în cele din urmă găsim altă parcare, la Museums Quartier.

Abia acum vedem că circulația era deviată din cauza unei manifestări …. Bănuiesc ce manifestare, dar ca să nu greșesc mai bine pun câteva fotografii.

Aveau pancarde, baloane, stegulețe, flaiere, alte materiale promo. Dupa ce au trecut parcă venise taifumul. Șoseaua a rămas plină cu sticle goale, hârtii și cutii de bere răspândite cât vezi cu ochii. În urma lor au apărut imediat 3-4 mașini care au spălat strada cu jeturi de apă.

Noi ne-am mai plimbat ceva vreme, am trecut pe la Palatul Hofburg, prin Maria Theresien Platz,

după care am ajuns din nou in zona respectivă. Totul era curat, parcă nu trecuseră pe acolo tătarii 🙂 Sigur dupa ce strada a fost spălată, a apărut un aspirator uriaș care a absorbit toată mizeria.

  

Pe tot traseul manifestanții au fost escotrați îndeaproape de poliție.

PS. După o informare pe net am aflat că  a fost  tradiționala „Rainbow Parade” (Parada Curcubeului) în centrul Vienei, pe traseul Rathausplatz, prin Ringstrasse înapoi la Rathausplatz, iar petrecerea a continuat la Pride Village, un orăşel de corturi care oferă un melanj de cultură, show-uri, artă culinară, informaţii şi petreceri.

Rainbow Parade a avut loc pentru prima data in 1969, fiind cel mai important eveniment pentru gay, lesbiene și transexuali. A devenit un mod de a-și manifesta solidaritatea și acceptarea oțiunilor sexuale. Parada are loc în memoria primului protest al lesbienelor și homosexualilor împotriva acțiunii represive a poliției din iunie 1969 în Christopher Street New York.

Rainbow Parade din „Viena Pride” este una dintre cele mai mari demonstrații anuale din Austria și în fiecare an ademenește mii de oameni să iasă în stradă pentru a da un exemplu de toleranță și egalitate, este o manifestare împotriva discriminarii persoanelor lesbiene, gay și transexuale, având însă și un puternic mesaj politic, egalitate juridică completă.

Motto paradei este „Proud by Choice”.

 

 

Publicitate

16 iunie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: