Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Maria Theresien Platz Vienna

Maria Theresien Platz este o piață publică din Viena,  situată pe Ringstrasse, într-un peisaj imperial, între Muzeul de Istorie Naturală

și cel de Istoria Artei.

Cele două clădiri sunt aprope identice, ceea ce le diferențiază sunt grupurile statuare de pe fațade. Muzeele și piața au fost construite în 1889. În centrul pieței este de o statuie mare care o reprezentâ pe împărăteasa Maria Tereza, monument dezvelit cu mare fast în 1888 în prezența împărătesei Sissi.

Grupul statuat are o înălțime de 19 m și o greutate de cca 44 tone, stauia Mariei Tereza are 6 m și este din bronz. Ea întâmpină oamenii cu mâna dreaptă și în mâna stângă ține un document-Pragmatica Sancţiune (act emis de Carol al VI-lea care a permis femeilor să urce pe tron) și un sceptru (Maria Terezia a domnit 40 de ani) . Este înconjurată, printre altele, de 4 statui, generalii ei călare.

Monumentul face parte din patrimoniul cultural mondial. Maria Tereza a guvernat din anul 1740-1780. Ea a reformat sistemul de învățământ și a avut grijă de treburile de stat. Cele 4 fântâni din piață au fost construite în jurul anului 1890.

În spatele grupului statuar se află Museumsplatz-MuseuumsQuartier, o parte din el a fost inițial construit ca și grajduri imperiale.

O zonă frumoasă în care sper să mai ajung, să stau și să admir frumusețile din jur.

 

30 iunie 2014 - Posted by | Austria | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: