Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Festivalul De Bun Gust 2014

Am ajuns la Sibiu sâmbătă pe la amiaz. Tot drumul a fost senin și cald, când am ieșit de pe autostradă cerul devine plumburiu și se pregătea de potop. Am parcat mașina pe o straduță ce duce în Piața Mica, ne-am luat pelerinele și am pornit spre Piața Mare, locul de desfășurare a Festivalului De Bun Gust. 

Dar cum și în Piată Mică era un eveniment, ne-am oprit puțin să vedem despre ce este vorba și să facem câteva fotografii. Multe pancarde și bannere marcau desfășurarea unei competiții sportive

După documentare am aflat că este vorba de a doua ediţie a Sibiu Sands, un turneu de volley, singurul care are loc pe un teren amenajat în centrul istoric al unui oraș.

La amenajarea terenului s-a muncit 3 zile, folosindu-se 230 mc de nisip, 4 mc de lemn şi 3 utilaje de mare tonaj, astfel încât jucătorii să aibă cele mai bune condiții de joc, inclusiv instalaţie de nocturnă. O tribună de 400 de locuri stă la dispoziția spectatorilor.

În zonă terase frumos amenajate, lume multă, turiști de toate naționalitățile. Vedeta este binențeles Podul Minciunilor

și o clădire foarte frumos restaurată.

Ajunși în Piața Mare citim că în perioada 24-27 iulie se desfășoară Festivalul De Bun Gust, festival la care participă 10 țări, printre care: India,

Liban,

Mexic,

Spania,

Ungaria,

China,

Statele Unite ale Americii,

Cehia,

Grecia

și, bineînțeles, România.

În fiecare zi de la ora 15:00 pe scenă au avut loc concursuri de gătit, de ghicit condimentele, de curățat mere, etc. Au participat  foști concurenți de la Master Chef dar și celebrii Antonio Passarelli și Horia Virlan. Fiecare țară participantă a prezentat mâncăruri tradiționale și tehnici proprii de gătit. Dacă „bucătăriile” sunt amplasate pe exteriorul pieței, în interior multe terase-și așteaptă consumatorii.

Credeați că lipsește traditionalul kurosckalacs și langoș? Nici vorbă, erau chiar la mare căutare.

Și cum astfel de mâncăruri trebuiesc și udate, doua tonete cu băuturi sunt amplasate la cele două capete ale pieței: The Blue Bar și The Red Bar.

Din păcate nu am putut să rămânem mai mult, să vedem concursurile și spectacolul de pe scenă, ploaia ne-a trimis repede acasă. Ca de obicei, bună organizare, ambient plăcut și atmosferă de sărbătoare.

Publicitate

28 iulie 2014 - Posted by | Sibiu | ,

2 comentarii »

  1. […] culinar, așa că am mers să vedem spectacolul la fața locului. Pe larg descrierea am facut-o pe blogul generalist. Acum mă limitez în a prezenta câteva fotografii cu detaliile de imagine a unor […]

    Pingback de Festivalul De Bun Gust 2014 - Retetele mamei | 29 iulie 2014 | Răspunde

  2. […] ultima vizită am observat că a primit și simbolul Centrului de […]

    Pingback de Centrul de informare, un loc important pentru turiști « Ghiocel07 | 30 iulie 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: