Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Carnavalului Medieval din Castelul Corvinilor

De vineri până duminică are loc a II-a ediţie a Carnavalului Medieval în Castelul Corvinilor. Anul trecut am fost doar în ultima zi, la Demo culinar medieval cu Horia Vârlan. A fost o zi minunată, așa că anul acesta am hotărât să vedem „Parada costumelor” și spectacolul oferit de „Ordinul Cavalerilor de Hunedoara”.

Imediat ce am intrat în Hunedoara am remarcat că evenimentul nu este promovat absolut de loc. Ajungem la Castel la ora 17:00, oră la care trebuia să înceapă „Parada costumelor”. Cavalerii și domnițele sunt în stradă, întreb de unde începe parada și o domniță draguță îmi spune că din zona Kaufland.

Binențeles că in program nu se specifica acest lucru….. Mergem la locul faptei și întâlnim „costumații” aduși aici cu autobuzul. Trecem peste acest neajuns și facem câteva fotografii.

Se pleacă în coloană, dar spre surprinderea mea, lume foarte puțină, se vede lipsa de promovare. Ajungem din nou la Castelul Corvinilor

pentru spectacolul oferit de „Ordinul Cavalerilor de Hunedoara” care trebuia să înceapă la ora 18:00. Binențeles că aici nimic nu era pregătit, acum se ridică cortul cavalerilor,

în curte 4-5 bănci pentru public, în rest lumea stă pe unde apucă.

„Cavalerii” se plimbă de colo-colo, au doua viteze, încet și foarte încet, surprinzător pentru mine. Programul se decalează pentru ora 19:45. Deodată apare maiestuos Denis Ștefan, pe un frumos armăsar. Apariție discretă și prezență plăcută pe fundalul Castelului învăluit în razele soarelui. Face parte din distribuția spectacolului „Credință și sânge” alături de Dan Condurache, Eugenia Şerban, Corneliu Ulici, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, spectacol ce va avea loc în 30 august.

Încet, încet lumea-și pierde răbdarea, se plimbă, cumpără suveniruri dar și pleacă, cu atât mai mult cu cât se răcorește binișor. Noroc cu doamnele care prepară Kurtos-Kalacs, acolo este cald și produsul are trecere.

Facem căteva fotografii pe ici pe colo….

În sfârșit începe spectacolul oferit de Cavalerilor de Hunedoara cu prezentarea lor,

urmată de luptele cavalerilor,

dansul domnițelor,

și o provocare pentru copiii prezenți,

după care plecăm spre casă. Îmi pare foarte rau că nu pot acorda o bilă albă organizatorilor acestei manifestări. Și o remarcă, în toată perioada de așteptare s-ar fi putut pune puțină muzică ambientală alături de filmulețul care rula la nesfârșit pe plasma uriasă montată în grădina Castelului.

30 august 2014 - Posted by | Hunedoara | , ,

4 comentarii »

 1. Cuvântul „bineînțeles” scris de tine spune totul despre gustul ușor amărui al acestei seri! Îmi pare rău, castelul este atât de frumos!

  Comentariu de Gigi | 31 august 2014 | Răspunde

  • @Gigi-da, din păcate nu știm să ne promovăm valorile de nici un fel.

   Comentariu de ghiocel07 | 31 august 2014 | Răspunde

 2. […] nu este ușor, dar orice făcut cu pasiune și plăcere are o valoare aparte. Uite deja am dus-o la Castelul Corvinilor […]

  Pingback de Nu este simplu să faci o geantă handmade « Ghiocel07 | 2 septembrie 2014 | Răspunde

 3. […] merită vizitate aceste obiective din județul Hunedoara nu departe de cele mai cunoscute, precum Castelul Corvinilor sau Cetatea Devei. Județul Hunedoara este unul cu cele mai multe obiective turistice, din păcate […]

  Pingback de Castelul Lupilor « Ghiocel07 | 5 iulie 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: