Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Fântâna dragonului din Klagenfurt

Pe Austria.ro am văzut 5 locuri care nu trebuiesc ratate trecând prin Austria. Parcurgând lista constat că mi-e cunoscut unul din obiective, și anume Fântâna dragonului din Klagenfurt. Am văzut-o în toamna lui 2009 cănd am fost și la Minimundus. 

Fântâna este amplasată în Piața Noua (Neurplatz) și este simbolul orașului. Monumentul a fost ridicat în 1593, pentru a comemora începuturile orașului. Fântâna Dragonului, are în componență un Dragon și pe Hercules și a fost finalizată în 1636.

Restul obiectivelor ar fi acestea:

  • Ceasul Anchor (Ankeruhr) situat  în piața veche a Vienei și are menirea să comemoreze partea istorică a orașului. Dacă faci o plimbare pe Dunare, poți admira ceasul Anchor care se înalță deasupra Vienei.
  • Poarta Churertor (numita și Poarta de sare) a fost ani de zile utilizată pentru a face comerț cu sare între Elveția și Austria. Aceasta a fost construită prin anii 1270 și se află  în orașul Fledkirch.
  • Situl arheologic roman din Lienz (Aguntum) este o așezara romana, importantă zona de comerț, construită în stil renascentist și este situată la 4 km de Lienz.
  • Mausoleul din Ehrenhausen este unul dintre cele mai speciale obiective turistice din Ehrenhausen. Aici sunt îngropate persoane importante din istoria orașului. Pe cupola mausoleului sunt pictați ingeri, dar se poate vizita numai exteriorul, vizita în interior este interzisă.
Publicitate

4 octombrie 2014 - Posted by | Austria | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: