Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

București, zona Kiseleff

Când este cel mai bine să vezi locuri frumoase de prin București? Dimineața, normal. Atunci lumea înca nu este agitată să ajungă la muncă (bucureștenii au un program mai special), găsești locuri de parcare, este răcoare, străzile sunt curate și nu ești îmbrâncit pe trotuar de grăbiții de ocazie.

Am observat că aici oamenii sunt mai agitată, grabită și nervoasă decât în alte zone ale țării, probabil se cred mai importați, ceva de genul, fără mine soarele stă în loc. Noi ardelenii suntem mai molcomi așa că nu ne încadrăm în peisaj. Ajunsi din întâmplare în Piața Victoriei, am lăsat mașina în marea parcare din fața Guvernului și am pornit pe jos la o plimbare matinală.

Am trecut din nou pe lânga Muzeul Antipa unde văzusem expoziția de fluturi

Nu departe, pe bdul Kiseleff este clșdirea Muzeului Țăranului Român, clădirea construită în perioada 1912-1941

Peste drum de Muzeul Țăranului Român este Muzeul Geologic

În imediata apropiere îmi atrage atenția o clădire cu o arhitectură interesantă, este vorba de Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”, clădire declarată monument istoric. Farmecul acestei clădiri este dat de ornamentele de ceramica smălţuită, intrările arcuite, feroneria gardului, fântâna din gard.

De aici Parcul Kiseleff se deschide în fața noastră în toata splendoarea lui. Curat, verde, liniștit, parcul a fost amenajat după anul 1832, an în care a fost construită si șoseau Kiseleff. Multe fântâni, statui, flori, locuri de joacă pentru copii dar și de relaxare.

Piațeta Regelui se găsește în apropierea Palatului Kiseleff în care Majestatea Sa a copilărit, și a fost inaugurată cu ocazia zilei de naștere a Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 91 de ani, adica la 25 octombrie 2012.

Monumentul are în centru bustul Regelui Mihai, îmbrăcat în uniformă militară, o plachetă cu un fragment din discursul pe care Majestatea Sa l-a susținut în Parlament în 2011 și o cronologie din istoria Familiei Regale. „Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a statului și a națiunii. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu”

Nu ne îndepărtăm foarte mult, începe marea agitația bucureșteană, așa că facem cale întoarsă pe altă stradă, nu prea ne place, așa că revenim pe Bulevardul Kiseleff.

Întâmplător ajungem și pe strada Monetăriei, unde printr-o poartă închisă la ora matinală zărim Biserica Mavrogheni. Nu putea să-mi scape o plachetă montată pe perete.

Așa se încheie incursiunea noastră în zona Kiseleff, acum știm unde putem parca mașina și mai ales ora la care este lejer să te plimbi în voie pe aici.

17 octombrie 2014 - Posted by | Bucuresti | , ,

2 comentarii »

  1. Foarte faină mica ta excursie! 🙂 Totul este să prinzi momentul potrivit!

    Comentariu de Gigi | 18 octombrie 2014 | Răspunde

    • Da, în București cam așa este 🙂

      Comentariu de ghiocel07 | 18 octombrie 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: