Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Parcul Herăstrău

Aveam în plan să ajungem la Zilele horticulturii bucureștene și am ajuns în Parcul Herăstrău. Situat în partea de nord a orașului, parcul a fost construit în 1936 pe malul Lacului Herăstrău având o suprafață totală de 110 ha iar lacul 74 ha.

Înainte de 1930, zona era una mlăștinoasă fiind asanată în perioada 1930-1935. Cu această ocazie s-a pus și problema amenajării întregii suprafețe rămase liberă, ținând cont și de faptul că în zona respectivă exista deja Arcul de Triumf. Proiectele pentru acest parc au fost realizate de un talentat arhitect peisagist austriac care a contribuit la crearea compoziției vegetale, iar arhitectul român Octav Dobrescu a proiectat aleile. În 1951, parcul a fost extins, transformat și reinaugurat în forma sa actuală.

De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul Național, Parcul Carol al II-lea și Parcul I. V. Stalin. În 1936, din inițiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înființat Muzeul Satului pe malul lacului Herăstrău.

În  2010 aleea ce duce la Arcul de Triumf a primit numele de aleea “Michael Jackson”, aici fiind amplasată și placa comemorativă MJ dezvelită în ziua în care artistul ar fi împlinit 51 de ani.

În Herăstrău găsim de toate, de la zonele de distracții pentru copii, la locuri de promenadă pe malul lacului sau plimbări cu barca,

Nici activitățile nautice și sportul în aer liber nu sunt neglijate.

Statuia compozitorului Ciprian Porumbescu stă măreață într-o zonă intens circulată.

Insula Trandafirilor, cu cele două axe, una care se deschide către Muzeul Satului

și alta care face legătura cu restul parcului

În august 2006, pe Insula Trandafirilor s-a inaugurat Monumentului Părinților Fondatori ai Uniunii Europene cu busturile din bronz a 12 oameni politici europeni care au avut contribuție esențială în constituirea Uniunii Europene.

Și acum alte câteva fotografii

 

Herăstrău este cel mai mare parc din București și cel mai mare parc din Europa în interiorul unui oraș, fiind preferat nu numai de locuitorii capitalei dar și de turiști pentru plimbări lungi dar și odihnă pe una din băncuțele amplasate pe aleile umbroase.

Reclame

17 mai 2015 - Posted by | Bucuresti | ,

Un comentariu »

  1. […] acum au fost mai puțin dispuși să  participe la o ședință foto, spre deosebire de cei din Herăstrău, totuși nu ne-am lăsat până nu i-am […]

    Pingback de Păuni și lebede în Cișmigiu « Ghiocel07 | 9 iunie 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: