Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

Pensiunea „Panorama” Ghelari

După de am fost dezamăgiți de ceea ce urma să fie „Festivalui Pădurenilor” ne-am întors pe același drum demn de sec IX  și nu mare ne-a fost mirarea să dăm de o construcție frumoasă, care am presupus că ar fi o pensiune.

Pensiunea „Panorama” este situata pe versantul N-V al munților Poiana Ruscă la o altitudine de 810 m, la o distanță de 18 km față de Hunedoara, 35 de Deva, 200 km de Timișoara sau Sibiu si 400 de București. Denumirea de „Panorama” exprima cel mai bine amplasamentul, de unde se pot admira în toată splendoarea lor Munții Retezat, Tulisa, Parâng, Șureanu….

dar și un loc cu multă încărcătură spirituală.

Pensiunea este construită din lemn și piatra, arhitectura fiind tipic montană, încadrându-se foarte bine în peisaj.

Pensiunea dispune de parcare,

terasă acoperită

loc pentru grătar,

un teren de 4 hectare unde se găsesc multe bănci, un foișor,

un turn de observare,

o eoliană,

locuri de joacă pentru copii, piscină

și un mic loc în curs de amenajare pentru spectacole.

Pentru turiști se oferă spre închiriere biciclete sau ATV-uri. Aici se pot practica și alte sporturi precum tir cu arcul, joc cu bile petanque, tenis de masă, precum și jocuri de club: remi, table, șah. Se pot organiza și plimbări cu căruța sau sania dar și excursii pe trasee marcate în satele din Pădureni. Pensiunea este plină de flori colorate și aranjamente florale, ceea ce-i conferă o și mai mare atractivitate.

La pensiune se organizează evenimente private precum nunti, botezuri, banchete dar și tabere de pictură și sculptură, Panorama Blues Festival, Panorama Bike tour, Panorama Enduro.

De remarcat este că pensiunea oferă cazare și servicii de turism doar grupurilor, este mult prea costisitor să fie funcțională pentru clienți individuali. Interioarele arată minunat, oricând pot să concureze cu o pensiune din occident. Apartamente, camere cu unu sau două paturi, toate dotate cu birou, televizor, grupuri sanitare…..

Proprietarul ne-a plimbat prin toată pensiunea și sincer am rămas surprinși de condițiile de cazare, de sălile de mese,

separeurile

și terasele curate, elegante cu foarte multe flori.

Pentru că aici au loc tabere de pictură și sculptură, bineînțeles că nu lipsesc lucrările tinerilor de la Facultatea de Arte din Timișoara amplasate pe pereții pensiunii sau în exterior. Ambientul devine astfel și mai plăcut. S-a folosit marmura de Alun, pentru că este unul dintre cele mai fine materiale din Estul Europei, cu o granulație asemănătoare cu marmura de Carrara.

La interior tablouri

și alte câteva prelucrări în metal. Din păcate nu am putut afla ce reprezintă, nu toate aveau plăcuță.

Cheia sol….

Aceste două lucrări în metal, pentru soțul meu reprezentau „cuiere”….. Ghidul nostru ne-a lămurit. Este Băsescu la primul și al doilea mandat.

Pe cele două plăcuțe am reușit să descifrez: masculinitate, duplicitate….

Fără alte comentarii…..

În concluzie, o locație frumoasă, curată și elegantă, gata oricând să-și primească oaspeții. Plasată într-un peisaj mirific și condusă de oameni ospitalieri, sper să fie apreciată de cei care le trec pragul. Din păcate accesul este destul de greu, iarna probabil și mai greu dar asta nu-i va împiedica pe oamenii muntelui să se abată în acest colt de rai. Felicitări celor care au avut curajul să investească aici. Dragi turiști Pensiunea Panorama Ghelari vă așteaptă.

30 august 2015 - Posted by | Romania |

3 comentarii »

  1. Daca este in zona Ghelari nu poate sa fie in NV Muntilor Poiana Rusca ci in SE!

    Comentariu de Urdea Petru | 3 ianuarie 2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: